Deutsche Bank säästää luopumalla Postbankista ja sulkemalla konttoreitaan

Pankki aikoo sulkea parissa vuodessa neljänneksen konttoreistaan. Se panostaa Kiinan ja Intian sijoituksiin.

talous
Postbankin mainoskynä.
Uwa Anspach / EPA

Saksan suurin luotonantaja Deutsche Bank aloittaa säästöohjelman. Pankki aikoo pienentää vuosittaisia kulujaan 3,5 miljardilla eurolla vuoteen 2020. Se sulkee noin 200 konttoriaan vuoteen 2017 mennessä. Se on yli neljännes pankin konttoreista. Tämä tarkoittanee tuhansien työpaikkojen katoamista.

Pankki ei ole kertonut, kuinka suuresta työntekijämäärästä on kyse, eikä sitä, mistä maista konttoreita suljetaan. Se lähtenee kokonaan noin kymmenestä maasta. Pankki on luvannut antaa lisätietoja kolmen kuukauden aikana.

Deutsche Bank luopuu kuluttajapankki Postbankista, jossa työskentelee lähes 10 000 ihmistä. Postbankilla on Saksassa 14 miljoonaa asiakasta. Se ei kuitenkaan ole osoittautunut niin tuottoisaksi kuin Deutsche Bank arvioi hankkiessaan sen viime vuosikymmenellä.

Nyt Deutsche Bank aikoo vauhdittaa sijoituksiaan Kiinassa ja Intiassa.

Oikeusjutut pudottivat tulosta

Pankin ensimmäisen vuosineljänneksen tulos putosi 544 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin sen nettotulos oli 1,1 miljardia euroa. Pudotuksen taustalla ovat muun muassa mojovat oikeudenkäyntikulut. Deutsche Bank maksaa runsaat kaksi miljardia euroa korvauksia korkokeinottelun takia.

Kaikkiaan Deutsche Bank työllistää tätä nykyä yli 90 000 työntekijää. Suomessa se aloitti vuonna 2000 ja sillä on konttori Helsingissä.

Lähteet: Reuters, AFP