Vaalivoiton innostamat perussuomalaiset jäivät yksin Porissa: Maahanmuuttajille isompi avustus

Perussuomalaiset vaativat Porin kaupunginhallituksessa virkamiesten esittämää pienempää avustusta Satakunnan Monikulttuuriyhdistykselle. Muut puolueet tyrmäsivät perussuomalaisten esityksen.

Perussuomalaiset
Porin lippu, vaakunakarhu
Katja Halinen / Yle

Eduskuntavaaleissa Porin suurimmaksi puolueeksi maahanmuuttoa arvostelevan Laura Huhtasaaren (ps.) vetämänä nousseet perussuomalaiset jäivät maanantaina kaupunginhallituksessa yksin Satakunnan Monikulttuuriyhdistyksen avustusasiassa.

Porin kaupunginhallitus esitti yhdistykselle 70 000 euroa avustusta. Syynä on se, että Porin aiempien leikkausbudjettien takia yhdistyksen avustukset ovat vähentyneet merkittävästi ja erityisesti yhdistyksen pyörittävä monikulttuurinen nettiradiokanava UusJussi on joutunut vaikeuksiin.

Perussuomalaisten Reijo Lehto esitti ja Tommi Salokangas kannatti vain 50 000 euron avustusta, johon kaupunki on jo varautunut budjetissa. Aiemmin yhdistys on saanut ennakkoavustusta samansuuruisen summan.

Yhdistys sai rahansa

Muut puolueet tyrmäsivät perussuomalaisten muutosesityksen, ja kaupunki tukee Monikulttuurisuusyhdistystä isommalla summalla. Radio UusJussi saa tukea myös EU:lta.

Apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksonen perusteli 70 000 euron ylimääräistä avustusta sillä, että yhdistys toimii merkittävänä linkkinä kaupungin ja maahanmuuttajien välillä. Raha maksetaan kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti normaalia aikaisemmin.

Laaksonen korostaa, että nyt myönnetty avustus ei vie rahaa muilta kohteilta. Vastaavanlaista erityiskohtelua on hänen mukaansa annettu myös sotaveteraanien yhdistykselle.