1. yle.fi
  2. Uutiset

Salo säästää seuraavinakin vuosina – synnytysosaston lakkautus suurin säästö

Sopeuttamistarve on arvion mukaan runsaat kymmenen miljoonaa euroa. Salon kaupungin talouden sopeuttamisohjelma on laadittu vuosille 2016 – 2018.

Salo
Salon kaupungintalo.
Antti Korhonen / Yle

Salon kaupungin säästöliekki jatkuu edelleen. Kuluva vuosi on Salon kaupungissa viides peräkkäinen vuosi, jolloin kaupunki tekee alijäämäisen tuloksen.

Taloutta sopeutetaan rakenteellisilla ja toiminnallisilla muutoksilla. Sopeuttamisohjelmassa esitetään toimintojen yhdistämisiä ja uudelleenjärjestelyjä, joilla on myös henkilöstövaikutuksia. Ohjelma ei sisällä lomautuksia, uusia taksoja tai verojen korotuksia.

Synnytysosasto ja kouluja lakkautetaan

Suurin osa toimenpide-ehdotuksista kohdistuu hyvinvointipalveluiden palvelualueeseen ja siellä terveyspalveluihin, sosiaalityön palveluihin ja perusopetukseen. Terveyspalveluissa suurin yksittäinen sopeuttamiskohde on synnytysosaston lakkauttaminen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri päätti alkuvuonna jatkaa Salon synnytysosaston toimintaa sosiaali- ja terveysministeriön poikkeusluvalla. Lupa on voimassa kesään 2017.

Salon kouluverkkoa tarkastetaan ja tämä tarkoittaa Pajulan ja Meritalon kouluista luopumista. Lisäksi esitys sisältää muun muassa toimenpide-ehdotuksia lukioverkon tiivistämiseksi lakkauttamalla Perniön lukio ja aikuislukio.

Salon kaupunki on toteuttanut lukuisia säästötoimenpiteitä vuosien 2009 – 2015. Niiden vaikutuksiksi arvioidaan noin 20 miljoonaa euroa vuodessa.

Sopeuttamisohjelmasta järjestetään yleinen keskustelu

Viranhaltijoiden esitys sopeuttamisohjelmaksi on esitelty henkilöstölle. Tiistaina 28.4. avataan otakantaa.fi-palveluun (siirryt toiseen palveluun) yleinen keskustelu sopeuttamisohjelmasta.

Kaikille avoimia kuntalaiskuulemisia sopeuttamisohjelmista järjestetään kolme; kaupungintalolla 11.5., Suomusjärvellä 12.5. ja Perniön yhteiskoululla 19.5.2015. Kaikki tilaisuudet alkavat klo 18. Kaupunginvaltuusto päättää sopeuttamisohjelman lopullisesta sisällöstä 15.6.

Lähteet: Salon kaupungin tiedote

Lue seuraavaksi