Demaripomo vaatii Laitinen-Pesolalta pikaista päätöstä

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.) valittiin eduskuntaan. Hän ei ole vielä kertonut, jatkaako kaupunginhallituksen johdossa.

kaupunginhallitukset
SDP:n Porin valtuustoryhmän puheenjohtaja Esa J. Wahlman
Esa J. Wahlman (sd.)Jari Pelkonen / Yle

Porin demarien valtuustoryhmää johtava Esa J. Wahlman vaatii kansanedustajaksi valitulta Jaana Laitinen-Pesolalta (kok.) pikaista päätöstä, jatkaako tämä kaupunginhallituksen johdossa Porissa.

Laitinen-Pesola ei ole vielä kertonut päätöstään julkisuuteen tai omalle ryhmälleen. Tiettävästi hänellä on kuitenkin jo varsin selvä käsitys, pystyykö hän hoitamaan samaan aikaan sekä kansanedustajan että kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävää.

Myös kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana toimiva Wahlman sanoo, että Laitinen-Pesolan päätös on sinänsä pelkästään kokoomuksen ja Laitinen-Pesolan oma asia. Hän kuitenkin pitää selvänä, että molempien tehtävien hoitaminen samaan aikaan on lähes mahdotonta.

– Entuudestaan tiedän, että kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävän hoito kärsii kansanedustajuudesta eikä siitä tule periaatteessa oikein mitään. Kaikkein paras olisi saada päätös niin nopeasti kuin hiukankin, Wahlman sanoo.

Muut ryhmyrit eivät kommentoi

Demarijohtaja perustelee kantaansa Porin kaupungin edulla. Muiden suurten ryhmien johtajat eli perussuomalaisten Janne Salonen, keskustan Viveka Lanne ja vasemmistoliiton Tapio Furuholm eivät halua ottaa asiaan kantaa.

Kokoomuksen ryhmänjohtaja, kaupunginhallituksen jäsen Juha Vasama kertoo, että kokoomusryhmä odottaa rauhassa Laitinen-Pesolan omaa kantaa asiaan. Vasamaa on veikkailtu yhdeksi mahdollisuudeksi, kun kokoomus valitsee uutta puheenjohtajaa kaupunginhallitukselle.

Muina niminä esiin on aiemmin noussut muun muassa Sampsa Kataja, mutta hän ilmoitti äskettäin siirtyvänsä lakimiesuralle kansainvälisen asianajotoimiston uuteen Porin-konttoriin.

Kataja sanoi samalla uuden tehtävän vähentäneen olennaisesti kiinnostusta Porin politiikassa aukeaviin uusiin tehtäviin. Kokonaan hän ei kuitenkaan tätä ovea sulkenut.