Solidiumin kehittämistä koskeva virkamiesselvitys julkaistaneen vasta ensi viikolla

Valtion sijoitusyhtiön Solidiumin kehittämistä pohtivan työryhmän loppuraportin julkaisu siirtyy Yle Uutisten tietojen mukaan ensi viikolle. Alun perin valmista piti olla vappuaattona, mutta aikataulua on lykätty hallitustunnustelujen keskeneräisyyden vuoksi. Virkamiehiltä odotetaan näkemyksiä siitä, miten Solidiumin roolia ja toimintaa pitäisi selkiyttää nykyisestä.

talous

Solidium on ollut kuluneella hallituskaudella toistuvasti poliittisten intohimojen kohteena. Osaltaan tämän takia virkamiehiltä kaivataan seuraavaa hallitusta varten näkemyksiä siitä, miten Solidiumia pitäisi kehittää.

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) määräsi talvella virkamiestyöryhmän pohtimaan sijoitusyhtiön kehittämistä.

Työryhmän on määrä antaa erilaisia päätösvaihtoehtoja Solidiumin kehittämiseksi. Varsinaiset poliittiset linjaukset jäävät tulevan hallituksen tehtäviksi.

Työryhmän puheenjohtajana on toiminut valtioneuvoston omistajaohjauksen osastopäällikkö Eero Heliövaara. Ryhmään kuuluu myös työ- ja elinkeinoministeriön sekä valtiovarainministeriön edustajia.

Ryhmä on ollut määrä pohtia muun muassa sitä, minkä verran Solidium voi jakaa voittoaan valtiolle ilman, että sijoitustoiminta kärsii.

Toisaalta ryhmän on pitänyt miettiä myös sitä, mitä Solidiumin kannattaa omistaa ja miten yhtiön päätöksenteko järjestetään suhteessa poliittisiin päättäjiin ja virkamiehiin.