Vanhemmat pettyivät koulujen lakkauttamiseen Pöytyällä

Kouluverkon uudistus lakkauttaa kaikki Pöytyän kyläkoulut. Vanhemmat aikovat jatkaa taistelua.

Pöytyä
Auvaisten koulu.
Auvaisten koululla on 41 oppilasta ja kolme opettajaa. Koulu lakkautetaan näillä näkymin syksyllä 2017 ja oppilaat siirtyvät kuuden kilometrin päähän Riihikoskelle.Joona Haarala / Yle

Vanhemmat ovat pettyneitä Pöytyän päätökseen lakkauttaa pienet koulut, vaikka päätöstä osattiin odottaa. Pöytyä päätti maanantaina, että perusopetus keskitetään Yläneelle sekä lähivuosina rakennettaville Riihikosken ja Elisenvaaran yhtenäiskouluille.

Elisenvaaran, Kyrön ja Riihikosken koulut sekä Heikinsuon, Kaulanperän, Auvaisten ja Mustanojan kyläkoulut lakkautetaan.

Me olemme tehneet sellaisen valinnan asua tässä kylässä ja käydään pientä koulua. Meidän yli on nyt kävelty.

Eeva Terävä

– Me olemme tehneet sellaisen valinnan asua tässä kylässä ja käydään pientä koulua. Meidän yli on nyt kävelty, sanoo Eeva Terävä Kaulanperän koulun vanhempainyhdistyksestä.

Vanhemmat aikovat edelleen jatkaa työtä pienten koulujen säästämiseksi.

– Emme aio päätöstä niellä. Nyt aletaan selvittämään sitä, että mitä aletaan tehdä ja minne voi valittaa. Kahden vuoden päästä on kunnallisvaalit. Jos sinne saakka saataisiin venytettyä niin kukaan ei uskalla tehdä päätöksiä, sanoo lakkautuslistalle päätyneen Auvausten koulun vanhempainaktiivi Maarit Hatakka.