1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kangaskorpi: Emme paina enää edellisen numeron kaltaista Magneettimediaa

Keskisuomalainen harkitsee edelleen, painetaanko kohua herättänyttä Magneettimedia-lehteä jatkossa Keskisuomalaisen painossa. Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo, että painaminen todennäköisesti loppuu, jos Magneettimedian sisältö on jatkossa viime numeron kaltaista.

Keskisuomalainen on Vesa-Pekka Kangaskorven johdolla kasvanut keskisuomalaisesta lehtitalosta puolen Suomen suureksi mediataloksi. Kuva: Arvo Vuorela / Yle

Magneettimedia on herättänyt huomiota ja paheksuntaa muun muassa juutalaisvastaisilla jutuillaan. Lehden aikaisempi päätoimittaja on tuomittu sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Lehti painetaan Keskisuomalaisen painossa. Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi pohti jo aiemmin lehden painamisen tulevaisuutta. Nyt sävy on jyrkentynyt.

– Jos Magneettimedian sisältö on sen kaltaista kuin se oli tässä numerossa, on todennäköistä, että sellaista me emme paina. Suomessa tosin ei harjoiteta ennakkosensuuria, joten meidän täytyy tietää sisältö etukäteen, Kangaskorpi sanoo.

Kangaskorpi pitää todennäköisenä, että Keskisuomalainen haluaa tietää etukäteen, mitä Magneettimediaan aiotaan painaa.

– Tässä jo painetussa numerossa aineisto tuli meille aika myöhään illalla digitaalisena. Se meni painoon, ja meidän vastuullamme oli ainoastaan tekninen laadunvalvonta. Me emme tee minkäänlaista sisältövalvontaa, jollei siihen ole erityistä syytä, hän sanoo.

Kangaskorven mukaan Magneettimedian vastuullisten kanssa tullaan käymään keskusteluja ennen mahdollista seuraavaa painotyötä.

Ilmoitamme, että tämäntyyppistä sisältöä emme voi painaa, emme missään nimessä.

Vesa-Pekka Kangaskorpi

– Ilmoitamme, että tämäntyyppistä sisältöä emme voi painaa, emme missään nimessä. Meillä on tässä toki myös maineenhallinnan näkökulma, hän toteaa.

Kangaskorpi sanoo, että painotyöstä kieltäytymisen kynnys on yhtiössä korkealla.

– Me olemme median edustajia. Me emme sensuuria hyväksy kuin äärimmäisissä poikkeustapauksissa, hän linjaa.

Vesa-Pekka Kangaskorpea haastatteli Titta Puurunen.