Torikokous.fi: Vaihto-opiskelija ISIS-värvärinä Jyväskylässä

Jyväskyläläinen verkkojulkaisu torikokous.fi kertoo, että turkkilainen vaihto-opiskelija pyrki värväämään Jyväskylästä jäseniä terroristijärjestö ISISin riveihin.

Kotimaa
Torikokous.fi etusivu.
Yle

Torikokous.fi:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan Turkista Jyväskylään fysiikkaa opiskelemaan tullut vaihto-opiskelija pyrki värväämään jyväskyläläisiä muslimiystäviään ISISin riveihin.

Sivuston juttu kertoo, että turkkilaisopiskelija saapui Jyväskylään syksyllä 2014. Hänet tunteneet kuvailevat miestä ystävälliseksi ja anteliaaksi.

Facebook- ja Twitter-profiiliensa perusteella opiskelija ahmi kuitenkin internetistä ISIS-aiheista materiaalia ja jakoi sitä eteenpäin.

Torikokous.fi:n haastattelema afgaanitaustainen mies kertoo turkkilaismiehen ehdottanen ISISiin liittymistä useita kertoja.

Turkkilaismiehen ajatukset eivät kuitenkaan ilmeisesti saaneet vastakaikua Jyväskylässä, ja hän päätyi lähtemään yksin Syyriaan taistelemaan. Torikokous.fi haastatteli miestä verkon välityksellä, ja hän itse sanoo, ettei löytänyt ketään kaltaistaan Jyväskylästä.