1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Kolari vakuuttamattoman auton kanssa: vakuutuksenottajat maksavat yhdessä

Liikennevakuutus on kaikille autoille pakollinen, mutta liikenteessä on silti useita vakuuttamattomia autoja. Niiden kanssa kolaroidessa korvauksen saaminen voi osoittautua vaikeaksi. Tällaisissa tilanteissa auttaa liikennevakuutuskeskus, jonka vakuutusrahastoa kartuttavat kaikki vakuutuksensa tunnollisesti maksavat.

Kuva: Tarja Nyyssönen / Yle

Liikenteessä voi rysähtää niin, että vastapuolella ei ole lainkaan pakollista liikennevakuutusta. Joskus vahingon aiheuttajaa ei saada edes selville.  Syyttömän osapuolen tappioksi tällainen kolari ei kuitenkaan jää.

Tyypillinen tilanne on sellainen, missä törmäilijä ei jää tapahtumapaikalle, eikä häntä enää tavoiteta. Kärsinyt osapuoli saa tällaisessa tapauksessa korvauksensa liikennevakuutuskeskuksesta, kertoo liiketoimintajohtaja Kimmo Suomi Lähitapiolasta.

– Sitä kautta rahoitetaan myös osa sellaisista liikennevahingoista, joiden tekijää ei tunneta tai jotka ovat ulkomaalaisten aiheuttamia, sanoo liiketoimintajohtaja Kimmo Suomi.

Vakuuttamattomien ajoneuvojen aiheuttamia vahinkoja sattui liikennevakuutuskeskuksen tilaston mukaan viime vuonna 638. Ulkomaisten ajoneuvojen aiheuttamia vahinkoja ilmoitettiin 729 ja tuntemattomien aiheuttajien vahinkoja 326.

Artikkelia täydennetty liikennevakuutuskeskuksen tietojen pohjalta klo 15:00.