1. yle.fi
  2. Uutiset

”Vitsistä se lähti” – ysiluokkalaiset kutsuivat Frederikin keikalle pikkukuntaan

Kaikki lähti yläkoululaisen heitosta, jossa Frederik tulisi esiintymään Veteliin Keski-Pohjanmaalle. Kun machomiehen musiikki soi koulun käytävillä tarpeeksi kauan ja vitsi piti pintansa, päättivät ysiluokkalaiset tarttua puhelimeen.

ilmiöt
Kuvassa oppilaat maalaavat pahviin kuvaa laulaja Frederikistä.
Raila Paavola / Yle

Vetelin yläkoulun luokassa pauhaa Frederikin Tyttö kuin tiikeri, kun yhdeksäsluokkalaiset maalaavat pahviin valtavaa kuvaa laulajasta. Myös artistin muut hitit Titanicista Volgaan ovat tuttuja koulun aamunavauksista ja välitunneilta. Miehen kuva on puolestaan komeillut tietokoneiden taustakuvina.

Ysiluokkalaiset kertovat, että idea Frederikin pyytämisestä keikalle Veteliin oli vitsi, joka on nyt muuttunut todeksi.

Me vain soitimme Frederikille. Aluksi hän ei meinannut ottaa meitä todesta.

– Me vain soitimme Frederikille. Aluksi hän ei meinannut ottaa meitä todesta mutta lopulta kuitenkin uskoi, että olemme ihan tosissamme, oppilaat muistelevat.

Junttidiscon kuninkaaksi itseään kutsuva artisti saapuu keikalle toukokuun puolivälissä. Yleisöön mahtuu 450 henkilöä. Yläkoululaisilla on ollut kädet täynnä töitä esimerkiksi markkinoinnissa ja sponsoreiden etsimisessä. He ovat ylpeitä yhteisestä ponnistuksestaan.

– Aloimme poikien kanssa jo syksyllä miettiä, saisimmekohan Frederikin tänne keikalle keväällä, kun koulut loppuvat. Hommaa on kyllä ollut mukavasti, mutta onneksi kaikki ovat olleet tästä innostuneita, oppilaskunnan puheenjohtaja Aleksi Rantala sanoo.

Järjestelyjen ydinporukkaan kuuluu kymmenkunta yhdeksäsluokkalaista. Apuna ovat olleet myös muut oppilaat, opettajat, vanhemmat ja sponsorit. Keikasta mahdollisesti tulevat voitot aiotaan käyttää luokkaretkeen sekä antaa tukioppilaille ja oppilaskunnalle.

Oppilaat ovat saanet vastata lukuisia kertoja kysymyksiin: Mitä ihmettä? Miksi Reetu?

– Siihen vastaamme, että miksi ei!

Lue seuraavaksi