MYPA-juniorin tavoitteet: Real Madrid ja Juventus

MYPAn juniorit uskovat jalkapallon tulevaisuuteen Myllykoskella. Vaikka edustusjoukkue lopetti talousvaikeuksien takia, junioritoimintaa kehitetään muun muassa yhdessä muiden Kouvolan seurojen kanssa.

MYPA Juniorit
Mypan juniorit pelaavat jalkapalloa
Juha Korhonen / Yle

Saviniemen stadionin tekonurmi Myllykoskella ei lepää, vaikka MYPAn edustusjoukkue katosikin liigakartalta talousvaikeuksiensa vuoksi. MYPA-junioreilla on noin 300 poikaa ja tyttöä, joiden harjoitukset ovat pyörineet täysillä. Silti jotain on muuttunut.

– Tavallaan aloitetaan pikkuisen alusta. Aiemmin edustusjoukkueen puolelta oli harjoituksessa apuvalmentajia, mutta meininki on hyvä, kertoo valmentaja Jussi Riikonen P03-junioreiden harjoitusten lomassa.

Muutama kuukausi sitten uutisointi MYPAn edustusjoukkueen kohtalosta oli kuumimmillaan. Nyt edustusjoukkueen taustayhdistyksen varoja ja velkoja lasketaan konkurssipesässä.

– Emme ole puhuneet edustusjoukkueesta. Lapsethan unohtavat nopeasti ja parempi niin. Edustusjoukkueen kuviot ovat kuitenkin asia, johon kukaan meistä ei voi vaikuttaa, sanoo Riikonen.

Lisää jäseniä ja pelipaikka Real Madridissa

Juniorityötä Myllykoskella jatkaa vuoden alussa perustettu MYPA juniorit ry. Saviniemen harjoitusolosuhteet keräävät kiitosta ja parannustakin on luvassa.

– Täällä on hyvät nurmet ja tuohon halliinkin tulee talveksi tekonurmi, niin ei tarvitse pelata hiekalla, myhäilee P03 -joukkueen Väinö Hietala.

MYPAn juniorit tekee aktiivista yhteistyötä Kouvolan muiden jalkapalloseurojen kanssa, mutta toimintaa halutaan myös kehittää. Junioreiden valmennuspäälliköksi nimitettiin hiljattain Jukka Karjalainen, joka on toiminut Pietarsaaren Jarossa muun muassa juniorivalmentajana ja joukkueenjohtajana.

Nurmen pinnassa valmentajan toiveet ovat myös selviä seuran suhteen.

– Ensimmäiseksi toivoisin, että saisimme lisää jäseniä. Toiseksi toivon, että juniorit kiinnostuisivat myös näiden ohjattujen harjoitusten ulkopuolella harrastamaan jalkapalloa, sanoo valmentaja Jussi Riikonen P03 -junioreista.

Uusien jäsenien houkuttelu ei tule olemaan helppoa se myönnetään Myllykoskellakin. Jalkapalloleirien toivotaan houkuttelevan uusia kykyjä. Suunnitteilla on leirikokonaisuus, johon osallistuisi entisiä MYPA-tähtiä. Myös Antti Niemen tähdittämä maalivahtileiri on ainakin tavoitteena.

Yhdet harjoitukset Saviniemen tekonurmella ovat loppuneet. On aika kysyä P 03 -joukkueen pelaajien tavoitteita jalkapallossa.

– Niin kauan pelaan, kun kyllästyy tai sitten en lopeta koskaan, pohtii Saku Ikonen.

– Mahdollisimman korkealle sarjaan. Real Madrid tai Juventus. Kotimaassa HJK tai KTP, lataa puolestaan Väinö Hietala hetkeäkään epäröimättä.