1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hanssin-Jukka pyrähtää Tikkakoskelta kauppakeskus Tuuloseen kesäkuun alussa

Historiallinen DC2-lentokone Hanssin-Jukka siirretään Hämeenlinnaan kauppakeskus Tuuloseen kesäkuun alussa. Legendaarinen lentokone odottaa jo kuljetusta uuteen asemapaikkaansa.

Kotimaan uutiset
Hanssin-Jukka entisöitynä Tikkakoskella
Hanssin Jukka palautettiin Ilmasotakoulun Killan entistämistyön tuloksena vuoden 1944 ulkoasuunsa.Ville Tuokko / Ilmavoimat

Hanssin-Jukan siirtopäivä Hämeenlinnaan kauppakeskus Tuuloseen on varmistunut. Näillä näkymin koneen kuljetus Tikkakoskelta alkaa maanantaina kahdeksas kesäkuuta ja kone saapuu Tuuloseen aikaisin tiistaiaamuna.

– Tavoitteena on siirtää Hanssin-Jukka jo saapumispäivänä sille varattuun vitriiniin, kertoo Hanssin-Jukan saamista Hämeenlinnaan puuhannut yrittäjä Pekka Kääriäinen.

Tavoitteena on siirtää Hanssin-Jukka jo saapumispäivänä sille varattuun vitriiniin.

Pekka Kääriäinen

Hanssin-Jukka odottaa jo siirtoa Tikkakoskella. Sen siivet on irrotettu kuljetusta varten. Kääriäisen mukaan kone pestään heti kuljetuksen jälkeen ja sen siivet kiinnitetään paikoilleen.

Historiallinen DC2-lentokone Hanssin-Jukka toimi Hämeenlinnassa kahviona vuodesta 1959 aina 1980-luvun alkuun, kun lentomestari Osmo Rantala oli pelastanut sen romutukselta.

Kone oli Suomen ilmavoimien ensimmäinen kuljetuskone ja se lennätti muun muassa marsalkka Mannerheimiä.

Lue seuraavaksi