Teatteriharrastaja johtajan potkuista: "Joensuun teatterilaiva kääntyi liikaa ja liian jyrkästi"

Joensuun kaupunginteatteria rohkealla kädellä muuttaneen Vihtori Rämän kausi jäi lopulta reilun kahden vuoden mittaiseksi. Rämän työsuhteen purku on herättänyt runsaasti kommentteja teatteripiireissä.

Kotimaa
Terveiset Kutturasta -näytelmän harjoitukset Joensuun kaupunginteatterissa
Yle

Joensuun kaupunginteatterin johtajan Vihtori Rämän työsuhteen purku on herättänyt runsaasti kommentteja teatteripiireissä. Kaupunginteatteria rohkealla kädellä muuttaneen Rämän kausi jäi lopulta reilun kahden vuoden mittaiseksi.

Joensuun teatterikerhon puheenjohtaja Sakari Mikkilä arvioi Rämän lähtöön johtaneita syitä pitkän linjan teatteriharrastajan vinkkelistä.

– Ainahan sitä toivoo, että teatterikin muuttuu. Teatterin tehtävähän on muuttua ja tietysti myös ravistella ja herättää keskustelua. Kyllähän se varmasti sitä aiheuttikin.

– Muutos oli ehkä liian raju ja nopea siihen verrattuna, mihin joensuulainen yleisö on tottunut. Sanottaisiko niin, että teatterilaivan keula kääntyi liian äkkiä ja liian jyrkästi.

Joensuun kaupunginteatteria ylläpitävä Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys ilmoitti eilen, että Vihtori Rämän työsuhde ei jatku. Taustalla ovat muun muassa teatterin viime vuoden pahasti alijäämäinen tilinpäätös sekä yleisökato. Teatterissa kävi viime vuonna noin 25 000 katsojaa.

Sakari Mikkilä pitää koko tapahtumaketjua valitettavana.

– Tämähän on tosi valitettava ja ikävä tilanne kaupunginteatterille. Ei tällaista soisi tapahtuvan, tämä antaa teatterista hyvin huonoa kuvaa.