1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuningas aloittaa Yle Kainuun aamujuontajana – "Radio on kiehtova maailma"

Tangokuninkaana tunnettu Marko Maunuksela on valittu Yle Kainuun aamujuontajaksi. Maunuksela aloittaa radiojuontajana heinäkuun puolivälissä.

Marko Maunuksela
Marko Maunuksela
Hanne Kinnunen / Yle

Yle Kainuun aamulähetys uudistuu tulevana kesänä. Aamujuontajaksi on valittu Marko Maunuksela, joka valittiin tangokuninkaaksi vuonna 2010.

Pohjalainen Maunuksela asuu Ilmajoella, mutta hän on Alajärveltä kotoisin. Hänellä on pitkä kokemus erilaisista juontotehtävistä muun muassa konserttikiertueilla, messuilla ja televisiossa.

– Olen haaveillut pikkupojasta asti, että pääsisin työskentelemään radioon. Radio on kiehtova maailma, koska ihminen pystyy itse visualisoimaan maailman ympärilleen. Radio on tänä päivänä myös hyvin näkyvä kanava sosiaalisen median ansiosta. On luonnollista hypätä mukaan sosiaalisen median virtaan, koska olen tehnyt sitä paljon artistinakin, kertoo Maunuksela.

Ennen laulajauraansa Marko Maunuksela on ollut muun muassa autokauppiaana ja mielenterveyskuntoutujien ohjaajana. Orkesteriaan tai musiikkia Maunuksela ei kuitenkaan hylkää, keikkailu jatkuu viikonloppuisin.

– Rakastan haastaa itseäni ja heittäytyä uusiin tilanteisiin. En tiedä miksi, mutta minulta taitaa puuttua itsesuojeluvaisto, nauraa Maunuksela.

Marko Maunuksela ja Ville Kinnunen Yle Kainuun studiossa.
Marko Maunuksela ja Ville Kinnunen työmaallaan.Hanne Kinnunen / Yle

Maunukselan parina radiolähetyksessä on Ylelle paluun tehnyt Ville Kinnunen, joka on syntyjään kainuulainen.

– On mukava päästä tekemään uudenlaista radiolähetystä. Olen ollut Ylellä aiemmin pitkään, mutta aikaisemmin en ole tehnyt radiolähetystä parijuontona.

Lue seuraavaksi