PS Kemin sarjataival Ykkösessä alkaa

PS Kemi aloittaa jalkapallon Ykkösen pelit lauantaina vieraspelillä Mikkelin Palloilijoita vastaan. Päävalmentaja Jari Åhmanin mukaan PS Kemi tavoite Ykkösessä on enemmän kuin vain sarjapaikan uusiminen.

Palloseura Kemi Kings
PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman.
PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman.Yle / Laura Valta

PS Kemi lähtee taistelemaan jalkapallon Miesten Ykkösen sarjasijoituksesta 1-5. Valmentajan mukaan on parempi, että joukkueella on selkeä tavoite.

– Nousijajoukkueet lähtee yleensä tavoittelemaan sitä sarjapaikan uusimista, mutta kyllä me laitetaan selkeä tavoite. Kaikki joukkueet voidaan voittaa. Siellä on Haka, TPS, PK-35, AC Oulu ja JJK, jotka ovat kovia meidän lisäksi. Tästä porukasta löytyy syksyllä nousijaehdokkaat.

Me takaamme, että Kemiin on kelju tulla pelaamaan.

Jari Åhman

PS Kemi lähtee kauteen aktiivisella ja aggressiivisella prässäävällä pelityylillä.

– Talvella on huomattu että tuo tyyli toimii meillä, kun meillä on nuoria kovakuntoisia pelaajia. Tietenkin aina vastustaja vaikuttaa siihen millä systeemillä mennään, mutta meillä on selkeä oma tyyli jolla pelataan, kertoo PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman.

Ykkösen musta hevonen

Ykkösen sarja-avauksessa Helsingissä muut joukkueet nimesivät kemiläiset sarjan mustaksi hevoseksi. Åhmanin mukaan se osoittaa, että jotain on tehty oikein.

– Tottakai vastustajat haluavat sysätä meille paineita, mutta siitä vaan. Me takaamme, että Kemiin on kelju tulla pelaamaan.

Tällä kaudella jalkapallon miesten Ykkösessä pelaavat PS Kemin lisäksi AC Oulu, EIF (Tammisaari), FC Jazz (Pori), Haka (Valkeakoski), JJK (Jyväskylä), MP ( Mikkeli ) PK-35 (Vantaa), TPS (Turku) ja VIFK (Vaasa).

Lokakuun puoliväliin saakka kestävän Ykkösen kauden päätteeksi voittaja nousee Veikkausliigaan, kakkonen karsii noususta ja kaksi heikointa tippuu Kakkoseen.

Jari Åhman haastaa kaikki merilappilaiset kentän laidalle kannustamaan PS Kemiä. Kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan näillä näkymin Karihaaran tekonurmella lauantaina 9.5. Valkeakosken Hakaa vastaan.