Keski-Suomen Osuuspankin uusi toimitusjohtaja: Talouden elpymisestä merkkejä

Keski-Suomen Osuuspankin toimitusjohtajaksi valittu Pasi Sorri on kotoisin Viitasaarelta, asuu Äänekoskella ja on tehnyt lähes koko pankkiuransa Keski-Suomen Osuuspankissa. Nyt hän näkee merkkejä talouden elpymisestä maakunnassa.

Keski-Suomen Osuuspankki
Pasi Sorri.
Jarkko Riikonen / Yle

Keski-Suomen Osuuspankin uusi toimitusjohtaja Pasi Sorri nousee toimitusjohtajaksi pankin yritysasiakkaista vastaavan johtajan paikalta. Sieltä hänellä on ollut näköalapaikka keskisuomalaiseen yrityselämään.

– Investointirahoitukset eivät ole vielä lähteneet liikkelle, mutta yrtyskauppoja tehdään aiempaa enemmän. Mielestäni se kuvastaa uskoa tulevaisuuteen, että uskaltaa ostaa yrityksen, Sorri sanoo.

Positiivista sykäystä maakuntaan on tuomassa myös Metsä Groupin päätös investoida 1,2 miljardia euroa sellutehtaaseen Äänekoskella.

– Toivottavasti se kantaa myös pidemmälle tulevaisuuteen. Tämä on koko maankin mittakaavassa merkittävä investointi, Sorri toteaa.

Asuntomarkkinoilla on myös pientä piristymistä.

– Vielä on tosin liian lyhyt aikaväli arvioida onko piristyminen kuinka pysyvää. Patoutunutta kysyntää kuitenkin on, ja kuluttajien luottamus näyttäisi kääntyneen positiivisempaan suuntaan, sanoo Sorri.

Keski-Suomen Osuuspankki on Sorrin mukaan hyvässä iskussa.

– Ei olisi kovin fiksua hakeutua tällaiseen tehtävään, jos näkisin jotain suurempia ongelmia. Olen ollut vuodesta 2006 pankin johtoryhmässä, ja olen nykyisten linjausten takana, hän sanoo.

Sorria haastatteli Tenho Tornberg.