Vappubrunssien hinnat vaihtelevat 15 eurosta lähes 40 euroon

Mitä edemmäksi siirrytään maakunnan pääkaupungista Lappeenrannasta, sitä edullisemmin brunssin saa.

Vappubrunssi
YLE Etelä-Karjala

Etelä-Karjalassa on tänä vuonna entistä enemmän vaihtoehtoja valmiin vappubrunssin ystäville. Valmiista vappuherkuista joutuu kuitenkin pulittamaan enimmillään lähes 40 euroa.

Lappeenrannan uusin tulokas Kehruuhuone Linnoituksessa möi ensimmäisen vappubrunssinsa jo etukäteen loppuun, vaikka brunssi on maakunnan kalleimpia. Useimmat ravintolat Lappeenrannassa tarjoavat vappuna buffet-brunssin 33-39 euron hintaan.

Mitä edemmäksi siirrytään maakunnan pääkaupungista, sitä edullisemmin brunssin saa. Esimerkiksi Imatralla brussien hinnat jäävät alle 30 euroon. Savitaipaleella vappuherkut saa 16 ja puolella eurolla.

Uutuus viehättää

Kehruuhuoneen ravintolan palvelujohtaja Kiisa Kemppainen uskoo, että uutuus viehättää vapunviettäjiä.

– Monet ovat varatessaan kertoneet, että haluavat tulla tutustua paikkaan. Hintaa varajaat eivät juuri ole kyselleet, sen sijaan menu on kiinnostanut.

Kehruuhuone satsaa vappubrunssiinsa, koska se haluaa esitellä asiakaskunnalle oman keittiönsä idean.

– Satsaamme myös palveluun. Meillä on tavoitteena, että tarjolla on ilonpitoa syömisen ohella.

– Keittiömme idea on, että ruoka on maukasta, se ei lopu kesken, ja tarjolla on perinteisiä herkkuja, jotka kuitenkin ovat ajassa kiinni, Kiisa Kemppainen luonnehtii.

Imatralla erilainen ravintolakulttuuri

Imatran Neitsytniemen kartano on tilausravintola, joka avaa vappuna, äitienpäivänä ja isänpäivänä buffetin kaikille halukkaille.

– Toivomme pöytävarauksia, jotta osaamme varautua tulijoiden määrään, sanoo yrittäjä Kirsi Keskitalo.

– Imatralla on erilainen ravintolakulttuuri kuin Lappeenrannassa. Täällä ei käydä niin paljon ravintolassa kuin Lappeenrannassa, jossa käydään viikollakin ravintolassa syömässä.

Neitsytniemessä vappupöytään pääsee alle 30 eurolla ja kaupan päälle saa ihastella kartanomiljöön maisemia.

– Olemme hinnoitelleet oman vappupöytämme sen verran edulliseksi, että saamme uusia kävijöitä. Imatralla pitää varoa, ettei hinnoittele itseään ulos markkinoilta. Meillä toki käy asiakkaita oman kaupungin ulkopuoleltakin. Monet tulevat ihailemaan kaunista kartanoa ja terassilta Vuokselle avautuvaa maisemaa, Kirsi Keskitalo arvelee.

Netissä tehtyyn hintavertailuun osuneista eteläkarjalaisista ravintoloista edullisinta vappubrunssi tarjoaa Imatralla Bistro, hintaan 14,90. Buffet-pöytä nakkeineen ja perunasalaatteineen poikkeaa kuitenkin selvästi muiden valikoimista.