1. yle.fi
  2. Uutiset

Seinäjoen lyseon rehtori: Ei tätä voi käsittää

Seinäjoen lyseolla on tänään surtu koulun oppilaan, 8-luokkalaisen tytön kuolemaa. Henkirikos paljastui tiistaina Seinäjoella, ja poliisi on tutkinut tapausta kiivaasti koko keskiviikkopäivän.

Kotimaan uutiset
Seinäjoen lyseon rehtori Kaisa Isotalo.
Pasi Takkunen / Yle

Seinäjoen lyseolla on keskiviikkona yritetty ymmärtää ja käsitellä tapahtunutta oppilaiden ja henkilökunnan kesken.

– Päivä on ollut hyvin surullinen. Kaikki ovat olleet hämmennyksen vallassa, ei tätä voi käsittää, kertoo koulun rehtori Kaisa Isotalo.

Hän itse kuuli asiasta kuraattorin kautta tiistai-iltana, ja tieto oli välittynyt eri reittejä, etenkin sosiaalisen median kautta suurimmalle osalle oppilaita jo aamulla.

– Suruhan on yhdistävä voima ja tänään oppilaat ovat hakeneet tukea toisistaan ja koulun aikuisista. Ketään ei saa jättää yksin, tunteille pitää antaa tila.

Koululla järjestettiin oma muistotilaisuus aamupäivällä, ja sali oli täynnä. Iso joukko on menossa myös illalla Lakeuden ristin muistotilaisuuteen.

– Kyllähän tämä on suuri suru ja käsittämätön asia, mutta toisaalta se antaa mahdollisuuden pohtia nuorten kanssa sitä, että elämässä ei ole mikään varmaa. Pitää löytää oma sisäinen turvallisuus kaiken keskellä, Isotalo huokaa.

Lue seuraavaksi