Vanhaa siltaa kannatteleva jänniteteräs katkesi Jännevirralla – toinen kaista suljetaan

Jännevirran sillan jänniteteräs on katkennut Kuopion ja Siilinjärven rajalla. Sillalla on vain toinen kaista käytössä. Kiertoreittinä voi käyttää Puutossalmen lossia tai ajaa Riistavedeltä Juankosken kautta Nilsiään.

liikenne
Jännevirran silta sateessa.
Kalevi Pitkäkangas / Yle

Jännevirran sillan eteläisen puolen jänniteteräs on katkennut Kuopion ja Siilinjärven rajalla. Liikennettä valtatie 9:llä rajoitetaan ja sillalla on vain toinen kaista käytössä.

ELY-keskuksen kunnossapito- ja rakentamispäällikkö Vesa Partanen sanoo, että sillassa ei näy muita vaurioita. Teräksen katkeaminen vaikuttaa kuitenkin sillan kantavuuteen niin paljon, ettei liikennettä uskalleta päästää molemmille kaistoille samanaikaisesti.

– Autot voivat ajaa turvallisesti toista kaistaa sillan yli. Mutta jos toinenkin teräs katkeaisi, liikenne loppuisi, Partanen arvioi.

Kaistan sulkeminen saattaa aiheuttaa liikenteen ruuhkautumista. Jännevirran silta sijaitsee Siilinjärven ja Kuopion rajalla. Partanen ei osannut vielä keskiviikkona iltapäivällä arvioida, kuinka kauan liikennerajoitus kestää. Silta sijaitsee vilkkaalla tiellä Kuopion ja Joensuun välillä.

Autoilijoita pyydetään mahdollisuuksien mukaan käyttämään kiertoteitä. Autoilijoita kehotetaan käyttämään kiertoreittinä joko Puutossalmen lossia tai ajamaan Riistavedeltä Juankosken kautta Nilsiään.

Vaurio havaittiin jo tiistaina, mutta vahingon vakavuus ymmärrettiin vasta tänään. Sillalle asennetaan valo-ohjaus, ja liikenne sillan eteläisellä kaistalla pyritään estämään täysin. Paikalle on tulossa torstaiaamuna asiantuntijoita tutkimaan vahinkoa.

Jännevirran silta on ollut tunnetusti remontin tarpeessa. Sitä on suunniteltu korvattavaksi uudella, yli 600-metrisellä sillalla.