1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vappu

Vappuaattona ajellaan vesibussilla ja marssitaan lakittamaan patsasta

Muun muassa Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijat ja Kainuun vasemmisto järjestävät näkyviä vappujuhlallisuuksia Kajaanin keskustassa vapun aikaan.

Vappu
Vappupalloja
YLE

Kajaanin lumiseen ja sohjoiseen katukuvaan on vappuaattona odotettavissa juhlijoita muun muassa ammattikorkeakoulusta. Opiskelijoiden vappu alkaa iltapäivällä marssilla, jonka reitti kulkee Kauppatorilta Kauppakatua pitkin Elias Lönnrotin patsaalle, joka lakitetaan lopuksi. Opiskelijat jatkavat vapun viettoa kirjaston nurmella, ja osa hyppää vesibussin kyytiin.

Kainuun vasemmisto juhlii vappupäivänä marssimalla vanhan vesilaitoksen pihalta Kauppakatua pitkin Raatihuoneentorille.

Vasemmisto jatkaa juhlallisuuksiaan Kajaanissa vappujuhlassa, jossa puhujina ovat Sari Kyllönen ja Raimo Piirainen. Kuhmossa vasemmiston vappujuhla on jo aamupäivällä, ja siellä puhujina ovat Mauri Piirainen, Ella Kiljunen ja Marko Piirainen. Suomussalmen vasemmisto juhlii vappua päivätansseilla sekä Terttu Huttu-Juntusen puhetta kuunnellen.

1960-1970-luvun Love Recordsin laulut ja työväenlaulut pääsevät esille MariaP:ssä vappupäivänä. Ympäri Kainuuta järjestetään monia muitakin tapahtumia vapun aikaan. Luvassa on muun muassa myyjäisiä ja konsertteja.