Lumi peitti maan Jyväskylän eteläpuolellakin

Kesärenkaiden kanssa kannattaa sohjoisilla teillä olla varovainen, Ilmatieteen laitokselta muistutetaan. Tieliikennelaitoksen kelikamerat kertovat huonosta ajokelistä Keski-Suomessa. Aamun ja aamupäivän aikana lumi sulaa kuitenkin nopeasti lämpötilojen kohotessa.

Kotimaa
Kelikamerakuvia.
Kuvassa vasemmalla ylhäällä tie 4 Vestonmäki ja vasemmalla alhaalla tie 4 Joutsa. Oikealla ylhäällä tie 13 Kangasniemi ja oikealla alhaalla tie 9 Hankasalmi.Liikennevirasto.

Keskiviikkoiltana Kainuussa, Savo-Karjalassa, Keski-Suomessa sekä Päijät-Hämeessä pyrytti lunta ja ajokeli on muuttunut huonoksi tai erittäin huonoksi.

Eteläisimmillään maa peittyi valkean lumivaipan alle Jyväskylän ja Lahden välillä, etenkin Päijänteen itäpuolella.

– Erittäin huonoa ajokeliä oli ennustettu ja kyllä se sellaiseksi on muuttunut. Teillä on sohjoa ja kun ajatellaan, että ihmisillä on kesärenkaat alla, varuillaan kannattaa olla, muistuttaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Kaisa Solin.

– Vapun seudulla on tavallista, että Etelä- ja Keski-Suomessa voi vielä tulla rännän sekaista lunta, mutta tällä kertaa pyryttää sakeasti, Solin kertoo.

Solinin mukaan lumi on kuitenkin märkää ja sulaa nopeasti aamupäivällä, kun lämpötilat kohoavat.

Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjän Osmo Peltosen mukaan illan aikana ei hänen tietoonsa ole huonosta kelistä riippumatta tullut edes peltikolareita.

– Ilmeisesti ihmiset osaavat varautua huonoon ajokeliin. Pikkuhiljaahan säärintama siirtyy kohti itää, mutta aivan itäisimmässä Suomessa ajokeli voi olla vielä aamullakin huono, Peltonen sanoo.