USA:n ilmailuviranomainen vaati selvitystä Alppien turmalentäjän mielenterveydestä

FAA pyysi lisäselvitystä Andreas Lubitzin vakavasta masennuksesta ennen lentolupakirjan myöntämistä. Hänen lääkärinsä vakuutti miehen toipuneen täysin.

Ulkomaat
Andreas Lubitz osallistumassa juoksukilpailuun.
Andreas Lubitz osallistui juoksukilpailuun Hampurissa syyskuussa 2009. Foto Team Mueller / AFP

Yhdysvaltain ilmailuviranomaiset olivat kyseenalaistaneet Ranskan Alpeilla koneen maahan syösseen perämiehen mielenterveyden, käy ilmi FAA:n julkaisemista asiakirjoista.

Andreas Lubitzille myönnettiin Yhdysvaltojen lentolupakirja vasta sen jälkeen, kun hänen saksalainen lääkärinsä oli vakuuttanut miehen toipuneen täysin vakavasta masennuksesta.

Lubitz oli suorittamassa opintojaan lentokoulussa Arizonassa vuonna 2008. Lubitzin ilmailuviranomaiselle jättämän lentolupahakemuksen terveydentilaliitteessä luki aluksi, ettei hänellä ole mielenterveyden sairauksia. Myöhemmin Lubitz jätti uuden liitteen, jonka mukaan häntä oli hoidettu vakavan masennuksen takia.

FAA oli lähettänyt Lubitzille kirjeen, jossa varoitettiin, että lentolupahakemus voidaan hylätä, ja pyytänyt todistusta häntä hoitaneelta lääkäriltä.

Lentolupa myönnettiin sen jälkeen, kun Lubitzin lääkäri oli kuvaillut hänen hoitoaan ja todistanut, että mies oli toipunut masennuksestaan.

Andreas Lubitzin epäillään ohjanneen Germanwingsin koneen tahallisesti maahan Ranskan Alpeilla maaliskuun lopulla. Lento-onnettomuudessa kuoli 150 ihmistä.

Lähteet: AP