Yliopistoväkikin käy eespäin ja marssii vappuna

Yliopisto- ja korkeakoulujen työntekijät liittyvät muiden työläisten rintamaan tänä vappuna. "Yliopistotyöläiset" osallistuvat omalla osastollaan SAK:n vappumarssille Helsingissä, Jyväskylässä ja Tampereella.

Kotimaa

Osastojen tarkoituksena on tuoda esiin yliopisto-organisaatiossa työskentelevien heikentyviä toimeentulo- ja työskentelymahdollisuuksia sekä korostaa yliopistossa työskentelevien aseman yhtäläisyyttä muiden työläisten kanssa.

Yliopistotyöläisten nimellä kulkevat marssiosastot haluavat myös nostaa keskusteluun niiden aseman, joiden toimeentulo on riippuvainen yliopistojen ja korkeakoulujen kurjistuvasta tilanteesta, kertovat Helsingin yliopistotyöläiset.

Yliopistotyöläiset lukevat joukkoonsa niin yliopistojen ja korkeakoulujen henkilökunnan, apurahatutkijat, siivoojat kuin hallinnon työntekijätkin.

Tiedotteessaan yliopistotyöläiset toteavat, että Suomessa ja muuallakin Euroopassa yliopistojen ja korkeakoulujen asemaa on heikennetty jo vuosia.

Vuoden 2008 talouskriisin jälkeen korkeakoulutukseen on kohdistettu kiihtyvällä tahdilla rankkoja leikkauksia samalla kun korkeakoulutusta on vaadittu yhä enemmän palvelemaan yrityselämän tarpeita, yliopistoväki lausuu.