Kunnanjohtaja Heidi Rämö vaihtaa Hattulasta Lempäälään – perhesyyt painoivat ratkaisussa

Kunnanjohtaja Heidi Rämö sanoo jättävänsä uudistuneen Hattulan jälkeensä siirtyessään uuteen työhön. Kolmisen vuotta Hattulaa johtanut Heidi Rämö valittiin maanantaina Lempäälän uudeksi kunnanjohtajaksi.

Hattula
Nainen istuu työpöytänsä ääressä.
Timo Leponiemi / Yle

Hattulan kunnanjohtaja Heidi Rämö ei varsinaisesti hakenut Lempäälään, mutta antoi virkaan pyydettäessä suostumuksensa ja tuli maanantaina valituksi.

Rämö uskoo täyttäneensä hänelle annetun tehtävän Hattulassa:

– Kun minut valittiin, oli selkeä toimeksianto, että talous täytyy saada kuntoon ja kunnan mahdollisuudet pysyä itsenäisenä täytyy varmistaa jokaisin keinoin. Annoin itselleni siinä kolme vuotta aikaa.

– Porukalla saatiin käänne aikaiseksi noin puolessatoista vuodessa. Työhän jatkuu yhä edelleen, mutta suunta ja askelmerkit on viety oikeaan suuntaan ja ollaan vakaalla pohjalla.

Lempäälä kiinnosti jo aiemmin

Heidi Rämön mukaan työpaikan vaihdossa painoivat niin ammatilliset kuin perhesyytkin.

– Kun hain tänne Hattulaan, minulta kysyttiin, että jos et hakisi tänne, mihin toiseen kuntaan haluaisit johtajaksi ja vastasin Lempäälä. Hyvin samantyyppinen kunta väestörakenteeltaan ja lähempänä vetovoimaista kasvukeskusta Tamperetta. Ammatillisesti hiukan suuremmat kasvun haasteet, totta kai tällaiset asiat kiinnostavat.

– Mutta kyllä vielä painavammat syyt ovat perhesyyt, haluamme lähemmäksi sitä mahdollisuutta, että tyttäremme voi käydä ruotsinkielistä koulua. Tämä on painanut tässä asiassa erittäin paljon, kertoo Rämö.

Uusista haasteistaan tulevassa työpaikassaan Rämö kertoo näin:

– Olen saanut Hattulassa paljon kokemusta talouden haasteiden kampittamisessa ja se tulee olemaan myös Lempäälän osalta yksi keskeinen tehtävä, vaikka siellä talous onkin paremmassa kunnossa kuin Hattulassa tänne tullessani. Lempäälässä on ollut jo pidemmän aikaa keskustan visiosuunnitelma ja yhdyskuntarakenteen saaminen toimivaksi tulee olemaan merkittävä hanke siellä.

Hattulan kunnanjohtajan Heidi Rämön toivotaan aloittavan uudessa työssään Lempäälässä jo elokuun alusta.