1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Täydellinen vappubrunssi kootaan hyvällä porukalla hyvistä aineksista

Teekkariporukka aikoo istua vapunpäivän brunssilla pitkälle iltaan. Huolellinen valmistelu luo puitteet onnistuneelle kattaukselle.

Kuva: Yle

– Hirvenliha on aika rasvatonta. Laitetaan sekaan pikkuisen öljyä ja suolaa ja pippuria. Sitten paistellaan rapean ruskeaksi. Hyvä riistan maku säilyy vahvana.

Lappeenrantalaisen Polyteknisen Willimiesklubi PoWi ry:n kokkausvastaavat ovat kokoontuneet opiskelijaboksin keittiöön valmistelemaan tarjottavia vapunpäivän brunssille. Ikkunat huurtuvat ja hiki virtaa.

Tietotekniikan opiskelija Juhana Repo on hommannut tutulta hirviporukalta satsin hirvijauhelihaa, joka nyt jalostuu osaksi huolella valmisteltua vappubrunssia. Lihalla täytettyjen paprikoiden lisäksi kahden naisen ja kahden miehen porukka pyöräyttää myös pastasalaatin. Tämä on vasta esivalmistelua.

Pitkä pöytä puistoon

– Täydellinen vappubrunssi syntyy hyvistä raaka-aineista. Iso osa on että ruokaa tehdään hyvällä porukalla. Valmistetaan huolella meille tämmöinen ihana ateria, pohtii tuotantotalouden opiskelija Sini Piiparinen.

Lappeenrannan linnoituksen vappupiknik innostaa ruuanystävät tavoittelemaan huippusuoritusta. Teekkarikulttuuria vaaliva yhdistys PoWi ry. panostaa sekä brunssilla tarjottaviin herkkuihin että kattaukseen. Linnoituksen valleilla seurue ei suinkaan istu ruohikolla vaan tuoleilla pitkän pöydän ääressä. Sateelta ja tuulelta suojaa tarjoaa juhlateltta.

Juomana poreilee jääskumppa

Huomenaamuna paikalle kuskataan myös kaasugrilli, jossa täytetyt paprikat kypsennetään. Lisäksi porukka grillaa pihvejä.

Jälkiruokaa varten on Sini Piiparisen ja kemiantekniikan opiskelijan Miia Vähäahon pidettävä huolta varhaisesta aamuherätyksestä. Aamupäivän naiset ovat varanneet munkinpaistoon.

Puoliltapäivin huomenna sitten tärähtää. Polyteknisen Willimiesklubi PoWi ry:n pöytä notkuu herkkuja ja ystävykset valmistautuvat istumaan yhdessä pitkälle iltapäivään. Laseihin kaadetaan jääkylmää kuohuviiniä, jääskumppaa.