Tuliko mokattua? Ei se mitään – ripittäydy meille ja kerro, mitä kadut

Twitterissä on tekeillä yhteisötaideteos, johon kerätään katuvia twiittejä. Jos omien virheiden tunnustaminen julkisesti tuntuu ylivoimaiselta, voit ripittäytyä meille nimettömästi.

Kotimaa
Mies on peittänyt kasvonsa kädellään.
Yle

Kuvataiteilijat Ulla Remes ja Tero Annanolli tekevät parhaillaan kaksiosaista yhteisötaideteosta. Teoksen toinen osa rakentuu itsekseen Twitterissä.

– Siellä kerätään viestejä siitä, mitä ihmiset katuvat ja mitä toivovat. Voi kertoa, mitä ratkaisuja ja valintoja tekisi nyt toisin. Toisaalta katsotaan myös eteenpäin: Tavoitteita ja unelmia, joita elämällä on vielä annettavana, kertoo Ulla Remes.

Teokseen voi osallistua hashtageilla #nyttekisintoisin, #tätäkohti ja #tätätoivon. Avautumisen asteen kukin voi määrittää itse.

– Jollekin riittää pieni asia. Voi twiitata vaikkapa väärästä valinnasta kaupassa, että ostin ulkomaista halpatuotantoa kotimaisen luomun sijaan. Kaikentasoiset katumukset kelpaavat.

Olen ollut joskus tahditon tai satuttanut toista sanoillani.

Ulla Remes

Ulla Remeksen omat katumuksen tunteet liittyvät omiin, sen kummemmin miettimättä sanottuihin mielipiteisiin.

– Olen tarkkasilmäinen ja aika suora. Olen ollut joskus tahditon tai satuttanut toista sanoillani. On ollut tilanteita joissa olen toivonut, että olisipa ollut enemmän malttia ja viisautta kuunnella, pitää sanat omana tietonani.

Yhteisötaideteoksen toinen osa on liina, joka tuodaan valtakunnallisille kirkkopäiville Kouvolaan.

– Se kuvioidaan pisteillä ja viivoilla. Kaupunkilaiset ja kirkkopäivävieraat voivat osallistua tähän Hansa-keskuksessa. Samalla keskustellaan pettymyksistä ja toiveista.

Pyrkimyksenä on rakentava kokonaisuus.

– Iäkäs voi toivoa, että olisinpa antanut enemmän aikaa lapselleni. Samalla hän voi antaa vertaistukea jollekin toiselle ja kolmas saattaa saada osviittaa omiin valintoihin elämäntielle.

Mitä sinä kadut? Tuliko esimerkiksi vappuna tehtyä jotain, joka ei kestä päivänvaloa? Vai hiertääkö jokin asia menneisyydessä? Oletko esimerkiksi laittanut isoja summia rahaa johonkin turhaan?

Osallistu keskusteluun. Voit kertoa meille nimettömästi, millainen virhe olisi saanut jäädä tekemättä.