Protestit jatkuivat Baltimoressa ja levisivät Philadelphiaan

Tummaihoisen Freddie Grayn väitetään saaneen hengenvaarallisia vammoja poliisin pakettiautossa, kun hänet oli pidätetty huhtikuussa. Hän menehtyi vammoihin viikkoa myöhemmin.

Ulkomaat
Nuori mustaihoinen mies on levittänyt kätensä ja seisoo keskellä katua. Hänellä on valkoinen t-paita, jossa on karhun pään kuva. T-paidassa lukee muun muassa "Black lives matter".
John Taggart / EPA

Protestit poliisia vastaan puhkesivat torstaina uudelleen Yhdysvaltain Baltimoressa ja levisivät myös Philadelphiaan, kun asukkaat olivat saaneet uusia tietoja tummaihoisen Freddie Grayn kuolemasta.

ABC:n (siirryt toiseen palveluun) paikallisen uutiskanavan lähteiden tuoreiden väitteiden mukaan Gray sai hengenvaarallisia vammoja, kun hän paiskautui poliisin pakettiauton takaosaan huhtikuisessa pidätyksen aikana. Tiedossa ei ole, mikä aiheutti paiskautumisen. Grey menehtyi vammoihin viikkoa myöhemmin. Tutkimuksissa Grayllä on todettu vammoja selkärangassa ja päässä.

Poliisi on puolestaan kertonut, että turvakamerakuvan mukaan Grayta kuljettanut auto teki matkalla poliisiasemalle pysähdyksen, jota ei ole aiemmin julkistettu. Poliisin ei ole kertonut, mikä havainnon merkitys on. Aiemmin poliisi on kertonut kolmesta pysähdyksestä.

Torstaina sekä Philadelphiassa että Baltimoressa noin 600 ihmistä osoitti mieltä Grayn kuoleman takia. Philadelphiassa puhkesi lyhyt kahakka poliisin ja mielenosoittajien välillä, kun mielenosoittajat yrittivät mennä moottoritielle.

Baltimoressa kadut hiljenivät illalla, kun ulkonaliikkumiskielto astui voimaan. The Washington Postin (siirryt toiseen palveluun)lainaaman Baltimoren poliisin mukaan perjantaiksi on suunnitteilla uusia mielenosoituksia.

Poliisi ja Grayn perhe ovat vedonneet ihmisiin, että he käyttäytyisivät rauhallisesti ja noudattaisivat edelleen voimassa olevaa öistä ulkonaliikkumiskieltoa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan lähes sata Baltimoren poliisia on loukkaantunut mielenilmauksissa maanantain jälkeen. Heistä yli 40 on tarvinnut kiireellistä sairaalahoitoa.

Lähteet: AFP, Reuters