1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Saudi-Arabia sanoo torjuneensa huthien hyökkäyksen rajallaan – "kymmeniä kapinallisia surmattu"

Saudi-Arabian mukaan myös kolme sen sotilasta kuoli hyökkäyksessä Jemenin ja Saudi-Arabian rajalla.

Ulkomaat

Saudi-Arabian mukaan sen joukot ovat torjuneet Jemenin huthikapinallisten hyökkäyksen maiden rajalla ja surmanneet kymmeniä kapinallisia. Saudi-Arabian puolustusministeriön mukaan myös kolme saudisotilasta kuoli taisteluissa.

Saudi-Arabian ja huthikapinallisten välillä on ollut yhteenottoja aiemminkin sen jälkeen, kun Saudi-Arabian johtama liittouma aloitti ilmaiskut kapinallisia vastaan Jemenissä. Tämä on kuitenkin ensimmäinen merkittävä huthien hyökkäys saudijoukkoja vastaan, josta Saudi-Arabia on kertonut.

Saudi-Arabia aloitti ilmaiskut maaliskuun lopulla auttaakseen presidentti Abed Rabbo Mansur Hadia tukevia joukkoja taistelussa laajoja alueita vallanneita huthikapinallisia vastaan. Hadi on paennut Saudi-Arabiaan.

Shiialaisten huthien tukijoina puolestaan pidetään Irania ja vuoden 2011 kansannousun myötä eroamaan joutunutta entistä presidenttiä Ali Abdullah Salehia.

Jemenin taisteluissa ja ilmaiskuissa on maaliskuun 19. päivän jälkeen kuollut yli 1 200 ihmistä, kertoo Maailman terveysjärjestö WHO. Haavoittuneita on sen mukaan yli 5 000. WHO saa tietonsa Jemenin terveydenhoitolaitoksilta, ja koska monet haavoittuneet eivät mene sairaalahoitoon, todellisen luvun uskotaan olevan suurempi.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi