Tukkipuomi uhkasi lähteä väylälle seikkailemaan – järvipelastajien kausi alkanut eteläisellä Saimaalla rauhallisesti

Suomen Meripelastusseuran eteläisellä Saimaalla toimivat yhdistykset ovat aloittaneet päivystyskautensa. Veneilijöitä on jo liikkeellä, mutta ruuhkaa ei vielä ole.

Saimaa
Suomen Meripelastusseuran Etelä-Saimaa -yhdistyksen Willimies-alus vappuna 2015.
Toni Kolhonen/Suomen Meripelastusseura Etelä-Saimaa ry.

Meripelastusseuran Etelä-Saimaa -yhdistys sekä Imatran Järvipelastajat -yhdistys ovat aloittaneet päivystyskautensa Saimaalla. Etelä-Saimaa -yhdistyksen valmiusvastaavan Matias Pekkasen mukaan kausi on alkanut rauhallisesti.

– Vapun aikana on ollut muutama tehtävä, muuten vesillä on rauhallista. Suurin osa huviveneistä on vielä maissa, Willimies-alukselta puhelimitse tavoitettu Pekkanen kertoo.

Lauantain vastaisena yönä yhdistys kävi Joutsenon Pulpin edustalla nappaamassa kiinni irronneen tukkipuomin. Ilmoitus tukista tuli rahtilaivalta.

– Se oli vaarassa lähteä väylälle seikkailemaan. Kävimme kiinnittämässä sen, ettei veneilijöille tule vaaraa, Pekkanen kertaa.

Imatran Järvipelastajien suurinta alusta PV Kolmosta lauantaina maalaamassa ollut valmiusvastaava ja pelastusaluksen päällikkö Tuula Petenius huomauttaa, että jäiden lähdön myötä vesiltä voi löytyä tukkien lisäksi muuta rannoilta lähtenyttä irtotavaraa.

Veneitä liikkeelle parin viikon sisällä

Suomen Meripelastuseuran Etelä-Saimaan yhdistyksen Matias Pekkanen on parhaillaan päivystämässä Suur-Saimaalla. Lauantai on alkanut harmaana ja veneilijöitä ei juurikaan näy.

– Muutama uistelija on selällä.

Yhdistyksen Totti-alus on alkaneella kaudella tehnyt vasta koeajolenkkejä. Imatran Järvipelastajilta vedessä ovat ensilähdön alus sekä Kummeli.

– Tänä keväänä ihmiset ovat laskeneet aluksia vesille aikaisin, joten olemme valmiudessa, Tuula Petenius toteaa.

PV Kolmonen lasketaan vesille sitten, kun Saimaalla alkaa vilkastua. Matias Pekkanen uumoilee, että veneilykausi alkaa kunnolla toukokuun lopulla.