Haukkujat poseeraavat Tampereella viikonloppuna

Tuhannet hännänheiluttajat täyttävät Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen viikonloppuna Tampereella. Kehässä kisataan tosissaan, mutta iloisella mielellä.

Kotimaa
Koirien trimmausta
Kai Pohjanen / Yle

Tampereen Messu- ja urheilukeskus täyttyi jo lauantaiaamusta lukuisista eri rotuisista koirista ja heidän ylpeistä omistajistaan. Kun puhdasrotuiset rekisteröidyt koirat ottavat mittaa toisistaan, niin koiraharrastajat tapaavat samalla hengenheimolaisiaan.

Toki paikalle ovat löytäneet tiensä myös koirattomat, jotka kenties suunnittelevat oman lemmikin hankintaa.

Tampereen kansainvälisessä koiranäyttelyssä rotuja on esillä kaikissa kymmenessä ryhmässä. Koiria Tampereelle on tullut niin paljon, että puolet ryhmistä arvioidaan lauantaina ja toinen mokoma sunnuntaina.

Näyttelyssä koirat joutuvat kovan syynin alle. Tuomareiden tarkkailun alla ovat esimerkiksi koiran ulkomuoto mittasuhteineen ja karvan laatu. Lisäksi kehässä kiinnitetään huomiota koiran liikkumiseen ja luonteeseen.

Vaikka koiranäyttelyissä on kyse osin missikilpailuista, tärkeimpänä tarkoituksena niillä on palvella puhdasrotuisten koirien jalostusta sekä kasvatustyötä. Tulipa koiranomistajalle Tampereelta voitto tai ei, niin varmaa on, että kaikkein paras koira on juuri omistajansa oma.