1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuninkaalliset

Prinsessan syntymä sai Britannian riemun valtaan: Voi kuinka ihmeellinen päivä

Televisiokanavat puivat prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen lapsen syntymää tuntikausien suorissa lähetyksissä. Kuninkaallisten ihailijat ovat täyttäneet synnytyssairaalan ja Buckinghamin palatsin edustat.

Tyttövauva on syntynyt St.Maryn sairaalassa Paddingtonissa, Lontoossa.

Uuden kuninkaallisen vauvan syntymä on saanut Britannian riemun valtaan. Useat televisiokanavat raportoivat pienimmätkin syntymään liittyvät yksityiskohdat tuntikausia kestävissä suorissa lähetyksissä ja innokkaat fanit ovat vaeltaneet synnytyssairaalan ja Buckinghamin palatsin lähettyville.

Iloa lisää se, että prinssi Williamin puolison herttuatar Catherinen lauantaiaamuna synnyttämä lapsi on tyttö.

– Voi kuinka ihmeellinen päivä. Kuin muisto prinsessa Dianasta, huokaa Britannian lippuun kääriytynyt Sadie Moran.

Vauva syntyi melko nopeasti. Herttuatar Catherine saapui St Maryn sairaalaan aamukuudelta ja vauva syntyi kello 8.34 paikallista aikaa.

– Upea uutinen, että vauva on tyttö. Hän syntyi niin nopeasti, hämmästelee sairaalan edustalle Guildfordista tullut Michelle Lassiter.

– Olen ollut valmiudessa koko viikon, Lassiter paljastaa.

Sitkeimmät kuninkaallisten ihailijat ovat päivystäneet lontoolaisen synnytyssairaalan edustalla jo kaksi viikkoa.

Hovi julkisti ensimmäisen tiedon kiivaasti odotetun lapsen syntymästä sosiaalisessa mediassa. Sairaalan edustalle ilmestyi nopeasti myös town crier eli komeaan asuun pukeutunut kelloa kilkuttava epävirallinen viestintuoja. Mies kuulutti iloisen uutisen kantavalla äänellä.

Perinteiseen tapaan tieto kuninkaallisen perheen uudesta jäsenestä ilmoitettiin myös Buckinghamin palatsin edustalle pystytetyssä taulussa. Siinä lääkärit vahvistavat tiedon prinsessan syntymästä allekirjoituksillaan.

Britannian laivasto oli lähes yhtä nopea kuin palatsi. Laivasto julkisti onnentoivotuksen (siirryt toiseen palveluun), jossa HMS Lancasterin kannella seisovat sotilaat muodostavat sanan sister (sisko).

Kolme kiloa ja 764 grammaa painava tyttö on tulevan hallitsijaparin toinen lapsi. Esikoispoika prinssi George syntyi heinäkuussa 2013.

Palatsin mukaan sekä äiti että lapsi voivat hyvin.