Yön susien johtaja: Kiitos suomalaiset, että päästitte motoristejamme läpi

Kremlin suosiossa olevan Yön sudet -moottoripyöräkerhon johtaja kiittelee Suomea jäsentensä päästämisestä maahan. Puola oli torjunut jengin läpikulun alueensa kautta.

Ulkomaat
Yön sudet-moottoripyöräjengin johtaja Pietarissa.
Yön susien johtaja Alexander Saldostanov Pietarissa motoristien kevätkokoontumisessa lauantaina.Yle

Yön susien johtaja sanoo Ylen haastattelussa, että hänen kerhonsa jäseniä on pääsyt rajan yli Suomeen, vaikka esimerkiksi Puola on estänyt rajanylitysyritykset. Yön sudet haluavat matkata Berliiniin juhlistamaan toisen maailmansodan loppumisen 70-vuotispäivää.

"Kirurgina" tunnettu Yön susien johaja oli matkannut Moskovasta Pietariin johtamaan perinteistä motoristien kevätkauden avausta. Hän kommentoi Ylelle Yön susien matkaa Berliiniin.

- Suomalaisille haluan sanoa ensiksi kiitos, että päästitte meidän motoristit sisään. Te ette antaneet periksi Euroopan hulluudelle. Teillä on itsenäinen politiikka EU:ssa, ja teillä on oma näkemys voitonpäivästä, sanoo Alexander "Kirurgi" Saldostanov.

"Kirurgi" uhoaa, että Yön sudet aikovat viedä läpi marssinsa Berliiniin.

- Teemme jotain jaloa ja pyhää. Mitä enemmän EU:n valtaapitävät estävät meitä, sitä enemmän ihmiset auttavat. Monet haluavat liittyä meihin. Jos emme itse onnistu pääsemään paikalle, niin Berliinissä on paljon venäläisiä, jotka ovat lupautuneet paikalle. He sanovat, että he voivat jopa ostaa moottoripyöriä, jos tarve vaatii.

Pietarissa järjestettävä motoristkauden avaus kerää vähintään pari tuhatta motoristia. Sen järjestää Yön susien Pietarin osasto. Tänä vuonna voitonpäivä oli vahvasti läsnä, ja Kirurgi johti valtavaa moottoripyöräsaattuetta Pietarin läpi.

- Tietysti olen pettynyt, että en voi olla mukana haudoilla, mutta minulla on toinen ilonaihe. Vastaanotto Pietarissa on mahtava, tämä on kuin vastaanotto Sevastopolissa, sanoo Kirurgi.

Hän viittaa siihen kun Yön sudet menivät Krimille heti Venäjän vallattua alueen Ukrainalta.

- Haluan kiittää suomalaisia, mutta myös unkarilaisia. He ovat auttaneet meitä.

Antti Kuronen, Yle, Pietari

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.