1. yle.fi
  2. Uutiset

Kilpisjärven koulu paloi kivijalkaan saakka – 40 ihmistä evakuoitiin

Lapin Enontekiöllä sijaitseva Kilpisjärven koulu on osa monitoimitaloa, joka on tuhoutunut täysin tulipalossa. Talossa oli majoittuneena matkailijoita, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Kotimaan uutiset
Kilpisjärven monitoimitalo, jossa toimi myös koulu, tuhoutui täysin tulipalossa Enontekiöllä, 3. toukokuuta 2015. Palo sai alkunsa rakennuksen viereen pysäköidystä asuntoautosta.
Kilpisjärven monitoimitalo, jossa toimi myös koulu, tuhoutui täysin tulipalossa Enontekiöllä 3. toukokuuta 2015.Tea Karvinen / Lehtikuva

Enontekiön Kilpisjärvellä sijaitseva monitoimitalo sekä sen yhteydessä toimiva koulu tuhoutuivat täysin tulipalossa sunnuntaina aamulla. Päivystävän palomestari Pekka Väliheikin mukaan kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta noin 40 ihmistä jouduttiin evakuoimaan.

Päivystävän palomestarin mukaan kaikki saatiin pelastettua hyvissä ajoin, mutta neljän majoittuneen henkilökohtaista omaisuutta tuhoutui.

– Palo sai alkunsa rakennuksen viereen pysäköidystä asuntoautosta. Palo oli voimakas ja levisi nopeasti puurakenteiseen koulurakennukseen. Koulu paloi ihan kivijalkaan saakka, siellä on enää yksi seinä pystyssä ja jälkisammutustyöt ovat vielä käynnissä, Väliheikki kertoo.

Asuntoauton syttymissyytä ei ole vielä tiedossa ja poliisi tutkii asiaa. Sammutustöihin osallistui pelastuslaitoksen yksiköitä Muoniosta, Enontekiöltä sekä sammutusyksiköitä Norjasta.

Päivitys klo 11:16. Tarkennettu, että kyseessä on monitoimitalo, jonka yhteydessä koulu toimi.

Päivitys klo 8:10. Juttua täydennetty päivystävän palomestarin kommenteilla, otsikkoa korjattu uusilla tiedoilla. Evakuoituja n. 40 ei 80, niin kuin otsikossa alun perin ilmoitettiin.

Lue seuraavaksi