1. yle.fi
  2. Uutiset

Auto-onnettomuuden jälkeinen kouluviikko alkoi hiljaisella hetkellä – Nuorille tarjolla kriisiapua

Sunnuntaiyönä Kajaanissa tapahtui auto-onnettomuus, jossa menehtyi paikallinen 17-vuotias poika. Menehtynyt nuori opiskeli Kainuun ammattiopistolla, jossa opiskeleville tarjotaan kriisiapua.

Kotimaan uutiset
Lippalakki ja kynttilöitä onnettomuuspaikalla.
Heikki Rönty / Yle

Kajaanissa viitostiellä sattui raju auton ulosajo sunnuntaiyönä. Onnettomuudessa menehtyi kajaanilainen 17-vuotias poika, joka opiskeli Kainuun ammattiopistolla. Maanantaina aamulla ammattiopistolla vietettiin hiljainen hetki opiskelijaryhmän kanssa, johon menehtynyt nuori kuului.

– Meillä on toimintamalli tällaisia tilanteita varten. Aamuisen hiljaisen hetken jälkeen kuraattori ja muut henkilökuntaan kuuluvat keskustelivat opiskelijoiden kanssa tapahtuneesta. Terveydenhoitajilta on mahdollisuus saada keskusteluapua sekä muuta apua, KAO:n rehtori Raimo Sivonen kertoo.

– Keskitymme täällä omiin opiskelijoihimme eli esimerkiksi sosiaalisessa mediassa aiheesta keskustelevista nuorista osa on meidän ulottumattomissamme. Heidän on hoidettava apu ja tuki jotakin muuta kautta, Sivonen jatkaa.

Muiden KAO:n toimipisteiden opiskelijoiden kanssa onnettomuudesta keskustellaan mikäli tarvetta on.

Rehtori toteaa, että valitettavasti ammattiopistolla on jouduttu kehittämään toimintamalli tällaisia tilanteita varten.

– Mutta on myös sinällään hyvä asia, että toimintamalli on olemassa.

Wespalla vahvennettu läsnäolo

Nuorilla on mahdollisuus saada Kajaanissa kriisiapua kaupungin nuorisotyön ja seurakunnan kautta, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä myös tällaisissa tilanteissa. Nuorisotalo Wespalla on tänään vahvennettu läsnäolo kello 14–20. Mukana on Saapas-ryhmän vapaaehtoisia.

– On tärkeää, että on turvallinen paikka, jossa voi olla monenlaisten tunteiden kanssa, kertoo erityisnuorisotyönohjaaja Tarja Vehkaoja Kajaanin seurakunnasta.

Kajaanin seurakunta tarjoaa tukea tukitekstiviesti-palvelun, NettiSaappaan ja Saapas-kahvilan kautta. Tekstiviestipalvelu päivystää koulupäivinä numerossa 044 7444 484, viesteihin vastaavat seurakunnan nuorisotyönohjaajat ja papit.

NettiSaapas toimii Suomi24-nettisivulla, keskiviikkona kello 18–20 valtakunnallinen päivystysvuoro on Kajaanin ja Sotkamon saapaslaisilla.

Saapas-kahvila on avoinna perjantaina 8. toukokuuta ja lauantaina 9. toukokuuta kello 19.30–22.30. Kahvilassa paikalla on saapaslaisia ja seurakunnan nuorisotyöntekijöitä. Perjantaina on mahdollisuus käydä Saapas-autolla onnettomuuspaikalla.

Lue seuraavaksi