Toimivuus on parvekkeen sisustuksen kulmakivi: "Sinne pitää myös mahtua"

Parvekkeiden sisustaminen on ollut suosittua jo useita vuosia ja kodeista löytyykin mitä erikoisimpia ratkaisuja. Pieneen tilaan yritetään mahduttaa luontoa, lukunurkkaa ja kaikkea muuta mieluisaa. Usein käykin niin, että tila näyttää upealta, mutta siellä ei mahdu oleskelemaan.

sisustus
tuoleja, pöytä ja kukkasia parvekkeella
Yle

Parvekkeelta aukeaa usein näkymä tylsään betonimaisemaan tai ruuhkaisen kadun vilinään. Moni haluaa tuoda edes pienen palan luontoa parvekkeelleen. Ajoittain innostus voi tosin lähteä käsistä.

– Jos lähdetään siitä, että listataan mitä kaikkea parvekkeelle halutaan, niin se tulee helposti täyteen. Parvekkeen suunnittelussa tärkeintä on, että kokonaisuus toimii. Muuten voi käydä niin, että ovelta katsottuna parveke näyttää kivalta, mutta sinne ei mahdu itse sisään, toteaa sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilä.

Vihreys nousee seinäpinnoille

Eeva Hauta-Heikkilän mukaan helppo ratkaisu tilanpuutteeseen on seinäpintojen hyödyntäminen viheristutuksissa. Myös lasitus laajentaa parvekkeen käyttömahdollisuuksia.

– Silloin tila ei ole sään armoilla ja sitä voi käyttää olohuoneen jatkeena. Mahdollisuus hyödyntää erilaisia huonekaluja ja tekstiilejäkin laajenee.

Oma persoona esiin

Oma persoona saa näkyä Eeva Hauta-Heikkilän mukaan parvekkeella. Sen sisustamisessa ei tarvitse seurata mitään tiettyä trendiä, vaikka vaihtoehtoja onkin useita.

– Toiset haluavat ultramodernia, toiset polyrottinkia, metallia tai esimerkiksi 50-lukua. Parvekkeella voi tuoda esiin ihan mitä vain itse haluaa ja oman persoonan pitäisikin antaa näkyä.