Lapsiperhe saa apua yhdellä napin painalluksella – toiminto kaupungin nettisivujen uumenissa

Tampereen kaupungin nettisivuille ilmestynyttä Pyydä apua -nappia on jo käytetty. Apua on pyydetty esimerkiksi mielenterveysongelmiin ja raha-asioihin.

lapsiperheet
Aikuinen ja kaksi lasta.
Tommi Parkkinen / Yle

Tampereen kaupungin nettisivuillaan käyttöön ottama lapsiperheiden sosiaalipalveluiden Pyydä apua -nappi (siirryt toiseen palveluun) on osoittautunut tarpeelliseksi. Noin kuukausi sitten aloitetun uuden palvelun avulla lapsiperheet voivat helposti pyytää apua erilaisissa ongelmatilanteissa.

Perhepalveluiden palvelupäällikkö Titta Pelttarin mukaan Palvelun kautta on pyydetty apua muun muassa raha-asioihin ja mielenterveysongelmiin. Pyydä apua -nappi löytyy Tampereen kaupungin lapsiperheiden sosiaalityön sivuilta.

Palvelun tavoitteena on laskea lapsiperheiden kynnystä hakea apua kuormittavissa tilanteissa. Uusi palvelu auttaa tilanteissa, joissa perhe tuntee tarvitsevansa apua, mutta ei tiedä mistä apua voi hakea tai miten palveluun hakeudutaan.

Titta Pelttarin mukaan uusi palvelu tunnetaan vielä heikosti. Lähiaikoina sitä aiotaan mainostaa muun muassa neuvoloissa ja päiväkodeissa.

Uudistukset liittyvät uuteen sosiaalihuoltolakiin, joka tuli voimaan huhtikuun alussa. Laki toi merkittäviä muutoksia lapsiperheiden sosiaalipalveluihin ja lastensuojeluun. Lain tavoitteena on muun muassa madaltaa tuen hakemisen kynnystä ja turvata perheille oikea-aikainen tuki.