Alice, Victoria, Diana – Britanniassa veikkaillaan pikkuprinsessan nimeä

Jotkut haluaisivat, että nimellä kunnioitettaisiin prinsessan isoäitiä, nuorena kuollutta Dianaa.

Ulkomaat
Prinssi William, herttuatar Catherine ja pikkuprinsessa.
Prinssi William, herttuatar Catherine ja pikkuprinsessa.Facundo Arrizabalaga / EPA

Englannin kuningashuoneen odotetaan kertovan ehkä jo maanantaina, minkä nimen hovin uusin tulokas saa. Prinssi Williamin ja hänen puolisonsa Catherinen tytär syntyi lauantaina.

Britannian vedonlyöntitoimistoissa käy kuhina, kun kansalaiset ennustelevat pikkuprinsessan nimeä. Eniten veikatut nimet ovat Alice ja Charlotte, mutta kannoilla ovat myös Victoria, Olivia ja Elizabeth.

Jotkut kommentaattorit haluaisivat, että lapsesta tulisi isoäitinsä kaima, Diana. Sitä on vaatinut muun muassa The Telegraph (siirryt toiseen palveluun) -lehden maanantaipainos etusivullaan.

Kärkipäässä veikkaajilla ovat myös nimet Alexandra, Mary, Grace, Caroline, Frances, Catherine, Eleonor ja Rose.

The Sun ja The Sunday Mirror antoivat vauvalle itse nimen kertoessaan hänen syntymästään: "Sleeping Beauty", Prinsessa Ruusunen, ne julistivat otsikoissaan tytöstä, joka nukkui äitinsä käsivarrella.

Neljäs sija perimysjärjestyksessä

Isovanhemmat ovat jo tavanneet tulokkaan, ja kuningatar Elisabet nähnee viidennen lapsenlapsenlapsensa Sandringhamin palatsissa, jonne William ja Catherine saattavat matkustaa jo maanantaina. Tuon tapaamisen jälkeen nimen kertominen myös julkisuuteen on mahdollista.

Setä, prinssi Harry, pääsee tutustumaan pienokaiseen vasta myöhemmin, sillä hän on parhaillaan asevoimien palveluksessa Australiassa.

Tyttönen pudotti Harryn viidenneksi kruununperimysjärjestyksessä ja teki samalla historiaa: perimysjärjestyslain muuttamisen ansiosta hän on ensimmäinen prinsessa, jota mahdolliset pikkuveljet tai poikaserkut eivät voi sivuuttaa.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset