Pop up -ravintola keräsi tuhansia euroja maanjäristyksen uhreille

Oulussa järjestetyn hyväntekeväisyysaterian osallistujamäärä yllätti järjestäjät, mutta ruokaa saatiin tehdyksi kaikille. Vapaaehtoisista ateriamaksuista kertyi yli kolme tuhatta euroa Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi.

Kotimaa
Ihmisiä ruokailemassa nepalilaisessa Pop up - ravintolassa Oulussa Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi.
Elsi Salovaara / Rauhan Tervehdys Y/KERTAJULKAISUOIKEUS VAIN KO. JUTUN YHTEYDESSÄ

Oulussa asuvien nepalilaisten valmistama ateria veti sunnuntaina Keskustan seurakuntataloon noin 300 ruokailijaa. Tarjolla oli perinteistä nepalilaista ruokaa.

Keittiön puolella oli aluksi varauduttu 200 kävijään. Kun selvisi että tulijoita on enemmän, pannut laitettiin uudestaan kuumenemaan ja ruokaa tehtiin lisää.

– Väkimäärä oli iloinen yllätys. Suomessa asuvia nepalilaisia puhutteli vahvasti, että suomalaiset haluavat tukea tätä asiaa. Nepalilaiset eivät ole yksin hätänsä kanssa, kertoo vapaaehtoistyöntekijä Eriika Heikkilä Maya Nepal -järjestöstä.

Vapaaehtoisista ateriamaksuista kertyi noin 3 300 euroa Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseen. Apu välitetään perille Kirkon Ulkomaanavun ja nepalilaisten lasten hyväksi työskentelevän Maya Nepal -järjestön kautta.

Tapahtuman järjestivät Maya Nepal -järjestö, Oulun ev.lut. seurakuntien kansainvälinen työ ja Oulun NNKY.