1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Kansanedustaja Riitta Myller torjuu Alpo Rusin esittämät Stasi-väitteet

Kansanedustaja Riitta Myller (sd.) kertoo käyneensä DDR:ssä elämänsä aikana ainoastaan kerran. Tohtori Alpo Rusin blogikirjoitusta Myller kummastelee.

politiikka
SDP:n joensuulainen kansanedustaja Riitta Myller uskoo, että kyllä kansa tietää, millaista politiikkaa hänen puolueensa tekee.
Riitta Myller.Yle

Joensuulainen kansanedustaja Riitta Myller torjuu väitteet Stasi-yhteyksistä. Presidentin entinen neuvonantaja, tohtori Alpo Rusi kirjoittaa blogissaan (siirryt toiseen palveluun), että Myllerillä ja monilla muilla Rusin nimeämillä poliitikoilla olisi ollut Stasi-yhteyksiä.

Riitta Myller kertoo käyneensä DDR:ssä elämänsä aikana ainoastaan kerran, vuonna 1987. Silloin Myller matkusti sosialistiseen Saksan demokraattiseen tasavaltaan virkaatekevänä Sdp:n naisliiton pääsihteerinä. Hän oli samaan aikaan kansanedustaja. Myllerin mukaan paikalla olivat myös keskustan ja Skdl:n naisliiton pääsihteerit.

Ei näin pitäisi voida leimata ihmistä.

Riitta Myller

Mitään muuta yhteyttä Riitta Myllerillä ei ole DDR:ään omien sanojensa mukaan ollut, eikä hän ole tuntenut yhtään Stasi-henkilöä. Myller pitää Rusin väitteitä tuulesta temmattuina, ja sanoo että väitteet liittyvät hänen oikeusturvaansa.

– Ei näin pitäisi voida leimata ihmistä. Pitäisi olla vahvempia näyttöjä, toteaa Myller.

Alpo Rusi oli itse epäiltynä Stasi-yhteyksistä, mutta epäilyt kumoutuivat. Stasi-yhteyksillä on tarkoitettu voimakkaimmillaan DDR:lle vakoilijana toimimista.

Lue seuraavaksi