Pohjolan Liikenne: Nyrkkiä heiluttanut bussinkuljettaja ei enää yhtiön palveluksessa

Kuljettajan ja pysäkillä seisseen miehen välille tuli lauantaina riitaa, kun mies raivostui bussin päälleen roiskuttaneesta vedestä. Kuljettaja kävi kiistan aikana miestä kiinni rinnuksista ja löi tätä nyrkillä. Pohjolan Liikenteen mukaan tapahtumien kulku on vahvistettu, eikä kuljettaja enää ole yhtiön palkkalistoilla.

Kotimaa
Bussi vesisateessa.
Kalevi Rytkölä / Yle

Kuljettajan väkivaltaa todisti useampi matkustaja lauantaina alkuillasta Sörnäisissä. Bussi ajoi kaupungista päin pysäkille lätäkön läpi roiskuttaen vettä kyytiä odottaneiden päälle. Tästä suivaantunut nuorehko mies huusi keskiovesta ajo-ohjeita kuljettajalle. Kuljettaja oli komentanut miehen auton etuosaan, jossa otti tätä rinnuksista kiinni ja löi nyrkillä päähän, kertovat silminnäkijät.

Käsirysy siirtyi kadulle, jossa kuljettajan kerrotaan lyöneen miestä uudelleen. Sitten kuljettaja kapusi takaisin paikalleen ja bussin numero 67 matka jatkui.

Pohjolan Liikenne kertoo nyt kuulleensa sekä tapahtuman todistajia että miespuolista kuljettajaa. Toimitusjohtaja Heikki Alanko kertoo, että kuljettaja myönsi tapahtuneen, joskin omasta mielestään toimi itsepuolustukseksi.

– Hän oli hyvin katuvainen; tämä oli täydellinen ylilyönti ja täydellisen harkitsematon tapaus. Me olemme todella pahoillamme uhrin puolesta ja matkustajien, jotka joutuivat tällaista kokemaan.

Kuljettaja ei enää ole yhtiön palveluksessa ja Pohjolan Liikenne on pyytänyt anteeksi nyrkistä saaneelta mieheltä. Alanko painottaa, ettei kuljettajan käytöstä voi missään nimessä hyväksyä, ja että yhtiöllä on väkivaltaan nollatoleranssi. Vastaavaa tapausta ei ole hänen omalla urallaan ennen eteen tullut.

– Olen ollut linja-autoalalla kolmisenkymmentä vuotta, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun jotain tällaista tapahtuu. Kyllä se on äärimmäisen harvinaista.

Tapausta on käsitelty myös yhtiön sisäisesti. Uhri ei ole ainakaan toistaiseksi esittänyt vaatimuksia Pohjolan Liikenteelle.