Jämijärven lentoturman uhreille pystytettiin muistomerkki

Kivipaasi seisoo keskellä Jämin mäntymetsää paikalla, jonne laskuvarjohyppääjiä kuljettanut lentokone putosi vuosi sitten. Lähipuut kantavat vielä merkkejä onnettomuudesta.

Kotimaa
Jämijärven lentoturman muistomerkki
Heli Mansikka / Yle

Tampereen Laskuvarjokerho on pystyttänyt muistomerkin Jämijärven lentoturmassa menehtyneille. Kahdeksan yhdistyksen jäsentä sai surmansa, kun heitä kuljettanut lentokone putosi maahan 20.4.2014.

Muistomerkki on pystytetty turmakoneen putoamispaikalle Jämijärven Jämille. Lähimännyissä näkyy vielä palojälkiä ja muita onnettomuudessa tulleita vaurioita.

Kivipaasi paljastettiin onnettomuuden vuosipäivänä.

– Oli kaunis ilma ja harras tunnelma. Tilaisuuteen oli kutsuttu menehtyneiden omaisia ja ystäviä sekä pelastusväkeä. Olisiko meitä viisikymmentä ollut paikalla, kertoo Tampereen Laskuvarjokerhon puheenjohtaja Jukka Vuorenmäki.

Yhdistyksessä virisi ajatus muistomerkistä jo viime keväänä. Luvat heltisivät helposti ja lahjoituksia saatiin tarkoitukseen.

Muistomerkissä on teksti "Lento-onnettomuudessa tällä paikalla 20.4.2014 menehtyneiden laskuvarjohyppääjien muistolle" ja kahdeksan onnettomuudessa kuolleen nimet.

Onnettomuuspaikka sijaitsee kävelymatkan päässä Jämin Ilmailukeskuksesta Kankaanpään Kuninkaanlähteen suuntaan vievän polun varrella.

Tampereen Laskuvarjokerhon puheenjohtaja Jukka Vuorenmäki toivoo, että elämä ja harrastaminen jatkuisivat mahdollisimman normaalisti. Tampereen Laskuvarjokerho on saamassa kenties jo tämän kuun aikana Jämin kentälle uuden lentokoneen.