Bill Clinton puolusteli Clinton Foundation -säätiön ulkomaisia sijoittajia

Televisioyhtiö NBC:n "Today"-show:ssa Bill Clinton totesi, että Yhdysvalloissa poliittiset vastustajat ovat pitkään yrittäneet tuhota säätiön.

Ulkomaat
Bill Clinton.
Bill Clinton Austinissa, Texasissa 9. huhtikuuta 2014.Deborah Cannon / EPA

Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Cinton ei pidä Clinton Foundation -säätiön ulkomaisia sijoittajia uhkana Yhdysvalloille. Clinton ei näe mitään pahaa siinä, että varakkaat ihmiset lahjoittavat rahaa vähävaraisille.

Säätiö on Clintonin vaimon presidenttiehdokas Hillary Clintonin vaalikampanjan aikana erityistarkastelussa. Kampanjan aikana säätiön pitkäaikaisia poliittisia lahjoittajia ja säätiön perustajia arvioidaan erityisen tarkasti.

Televisioyhtiö NBC:n "Today"-show:ssa Bill Clinton totesi, että Yhdysvalloissa poliittiset vastustajat ovat pitkään yrittäneet tuhota säätiön.

Yhdysvaltain entisen presidentin Bill Clintonin perustama Clinton Foundation rajoitti ulkomaisten lahjoittajiensa määrää kuuteen valtioon Hillary Clintonin lähdettyä Yhdysvaltain presidentinvaaleihin mukaan.

Rahoittajamaat ovat: Australia, Kanada, Saksa, Hollanti, Norja ja Britannia. Nämä maat rahoittavat säätiön työtä esim. ilmastonmuutosasioissa ja taloudellisen kehityksen kysymyksissä ympäri maailma.

Hillary Rodham Clinton, 67, on Yhdysvaltain entinen ulkoministeri ja entisen presidentin Bill Clintonin puoliso. Yhdysvaltain seuraava presidentti valitaan marraskuussa 2016.

Lähteet: Reuters