1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Loviisassa koululaisille suti käteen ja maalaushommiin

Länsiharjun koulun kuudesluokkalaiset aloittivat tänään hauskan urakan. Tavoitteena oli maalata jalkakäytävälle räsymattoja 250 metrin matkalle.

Kuva: Yle

Iloinen puheensorina siivitti kuudesluokkalaisten pensselinsutinaa tänään iltapäivällä Loviisassa. Valkoisiin haalareihin ja kertakäyttöhanskoihin sonnustautuneet nuoret maalasivat Aleksanterinkadun jalkakäytävän pintaan perinteisiä räsymattoja.

– Tää on tosi hauskaa, tuumasivat nuoret loviisalaiset yhdestä suusta maalatessaan eri levyisiä ja värisiä matonraitoja.

Räsymattojen maalauksen piti alkaa jo viime viikolla, mutta huonot säät estivät työnteon. Joidenkin päivien, kenties viikojenkin kuluttua Aleksanaterinkadun jalkakäytävä loistaa kaikissa sateenkaaren väreissä.

– Mikään ei palkitse opettajaa niin kuin lasten innostus ja iloinen tekemisen meininki, hyrisee opettaja Kaisu Korpela tyytyväisenä. 

Tavoitteet korkealla

Koululaisten tavoitteet eivät päätä huimaa: Ensin tehdään valmiiksi yksi raita ja sitten toinen perään. Mutta Hakeva, yhdistys idean takana, tavoittelee suuria.

– Haluamme tehdä Loviisasta entistäkin kauniimman ja tuottaa kaikille iloa. Ja sen lisäksi tahdomme sitouttaa nuoremme omaan kotikaupunkiimme. Ja vähän välittää historiaakin, sillä räsymatto on katoavaa kansanperinnettä eivätkä kaikki nuoret tiedä mitä ne ovat, selvittää Lisbeth Konttinen Hakeva ry:stä.

Aleksanterinkadun jalkakäytävän valmistuttua on vuorossa seuraava maalausurakka. Se tehdään Loviisan Suur-Kirppiksen parkkipaikalle.