Äiti ja tytär MM-kiekkomatkalla: rekvisiittaa mukana kynsilakoista lähtien

Kun naiset lähtevät kiekkomatkalle Tsekin MM-kisoihin, jäävät riehakkaat jälkipelit väliin ja aikaa säästetään sen sijaan shoppailulle. Katsomossa ollaan kuitenkin tosissaan – ja se myös näkyy.

Kotimaa
Tiia ja Airi Ainassaari Suomen lipun kanssa
Laura Valta / Yle

Kun Ainassaaren perheen naisväki lähtee Ostravaan katsomaan MM-jääkiekkoa, on matkalaukut pakattu täyteen teemaan sopivaa rekvisiittaa. Äiti Airi Ainassaari nauraa, että kaikkea on "kynsilakoista lähtien".

– Joka toinen kynsi sininen, joka toinen valkoinen, Airi selventää.

Lisäksi kasseihin pakataan muun muassa kasvomaaleja, pelipaitoja, hartialippu ja tietysti kylttejä. Yhteen on jo pilke silmäkulmassa suunniteltu tekstikin, joka kertoisi etelän ihmisille, että pohjoisesta tullaan: "Lähimmä kahtommaan ko pojat pellaa".

Ainassaaret saavat matkaseurakseen vielä kolmannenkin naisen, Seija Itkosen. Meri-Lapista lähtee Ostravaan 12 kiekkofania kannustamaan Suomea.

Joka toinen kynsi sininen, joka toinen valkoinen.

Airi Ainassaari

Lätkää ja shoppailua

Matka on äidille ja tyttärelle pitkäaikainen haave, jota on suunniteltu pitkään. Koko perhe seuraa innokkaasti jääkiekkoa ja perheen isän kertomukset livekatsomon tunnelmasta iskivät kipinän naisiinkin.

Oma osansa matkakuumeen kasvattamisessa on kohdemaalla, joka houkuttelee naisia myös hyvillä shoppailumahdollisuuksilla ja edullisella hintatasolla.

– Viime kesänä käytiin Prahassa ja tuli sellainen olo, että sinne haluan uudelleen. Ostravahan on lähellä, tytär Tiia Ainassaari kertoo.

Kolmen naisen kannustusjoukko lähtee matkaan keskiviikkona ja ensimmäinen peli odottaa ensikertalaisia livekatsojia torstaina. Tällä naisväellä ei kuitenkaan satsata rajuihin jälkipeleihin.

– Kyllä jälkipelit rajoittuvat lähinnä puheisiin, viihteelle ei aiota lähteä, hymyilee äiti-Ainassaari.