1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Wallinheimo pohtii Jääkiekkoliiton puheenjohtajaehdokkuutta

Kokoomuksen kansanedustaja ja entinen jääkiekkoilija Sinuhe Wallinheimo saattaa lähteä tavoittelemaan Jääkiekkoliiton puheenjohtajuutta. Hän päättää ehdokkuudestaan kuitenkin vasta syksyllä.

urheilu
Sinuhe Wallinheimo.
Tomi Hänninen

Sinuhe Wallinheimo on jo aiemmin väläyttänyt kiinnostustaan Jääkiekkoliiton puheenjohtajuuteen. Liiton nykyinen puheenjohtaja Kalervo Kummola on ilmoittanut lopettavansa tehtävässä tämän vuoden lopussa.

JYPin entinen maalivahti ja ammattilaisjäilläkin kiekkoillut Wallinheimo toteaa, että hänen mahdollinen puheenjohtajaehdokkuutensa riippuu muun muassa hänen tehtävistään uudessa eduskunnassa.

– Niin moni asia on vielä auki. Onko sitä vaikka jonkin valiokunnan puheenjohtajistossa, ja ollaanko hallituksessa vai ollaanko oppositiossa. Ja nyt kun olen (eduskunta)ryhmän puheenjohtajistossa, niin sekin lisää merkittävästi työtaakkaa, Wallinheimo pohdiskelee.

Wallinheimon mukaan on muutenkin vielä liian aikaista käynnistää keskustelua Kalervo Kummolan seuraajasta.

– Mulla on semmoinen kuva, että kartoitus tapahtuu kevään ja kesän aikana näistä mahdollisista kandidaateista, ja syksyllä tulee puheenjohtajakilpailu, Wallinheimo arvioi.

Miehen mielenkiinnosta kertoo kuitenkin sekin, että hän on keskustellut puheenjohtajuuden ja kansanedustajan työn yhdistämisestä myös Kalervo Kummolan kanssa. Kummolahan yhdisti tehtävät, kun hän istui eduskunnassa kokoomuksen riveissä vuosina 1999-2003.

– Tuollaiseen paikkaan ei voi missään nimessä lähteä soitellen sotaan, Wallinheimo huomauttaa – mutta sanoo, ettei uhraa Jääkiekkoliiton puheenjohtajuudelle vielä "liikaa ajatuksia".

– Keskitytään nyt selviämään näistä mahdollisista hallitusneuvotteluista ensin, kansanedustaja muistuttaa.

Lue seuraavaksi