Sipilä: Perussuomalaisten kanssa päästy yhteisymmärrykseen

Hallitustunnustelija Juha Sipilän mukaan perussuomalaisten kanssa on päästy yhteisymmärrykseen keskeisistä kysymyksistä siten, etteivät ne enää aseta estettä hallitustunnusteluiden jatkolle. Sipilä muistutti, ettei hallituspohjasta ole vielä päätetty.

politiikka
Hallitustunnustelija, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä (edessä) ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini Sibelius-Akatemiassa eduskunnassa Helsingissä maanantaina 4. toukokuuta.
Hallitustunnustelija, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä (edessä) ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini Sibelius-Akatemiassa eduskunnassa Helsingissä maanantaina 4. toukokuuta.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Hallitustunnustelija, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoo, että perussuomalaisten kanssa on päästy yhteisymmärrykseen keskeisistä kysymyksistä.

– Olemme käyneet nämä kysymykset uudelleen läpi. Yhteenvetona voisi sanoa, että olemme päässeet yhteisymmärrykseen sillä tavalla keskeisistä kysymyksistä, että ne eivät enää aseta estettä jatkolle, jos perussuomalaiset näissä jatkokuvioissa ovat mukana.

Sipilä korosti tiedotustilaisuudessa, ettei hallituspohjasta ole vielä päätetty.

– Vaan että esittämieni kysymysten läpikäynti on nyt sillä tasolla, että he ovat tasavertaisesti mukana niin kuin kaikki muutkin.

Sipilä yllättyi aiemmin perussuomalaisten vastauksista 15 kysymykseen, joilla hän selvitti, kuinka puolueet suhtautuvat tulevan hallituskauden keskeisiin kysymyksiin.

– Perussuomalaisten vastaukset ovat nyt samalla tasolla kuin muidenkin vastaukset. Ne on nyt käyty huolella läpi, ja olen tyytyväinen, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hän sanoi halunneensa, että kysymykset käydään tarkkaan läpi siten, etteivät ne aseta estettä jatkolle.

– Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että perussuomalaiset olisi automaattisesti mukana hallituskoalitiossa vaan he ovat samalla viivalla meidän kaikkien muiden kanssa.

Sipilä on kutsunut eduskuntaryhmät kahdenkeskisiin neuvotteluihin huomenna tiistaina kello 16 lähtien.