RIA Novosti: Suomesta saapunut Yön susien jäsen pidätettiin Saksassa ja karkotettiin maasta

Venäläisen uutistoimisto RIA Novostin mukaan venäläisen Yön sudet –moottoripyöräkerhon jäsen on pidätetty Saksassa ja karkotettu Schengen-alueelta.

Kotimaa
Yön sudet -moottoripyöräjengi kuvattuna Minskin itäpuolella Valko-Venäjällä.
Yön sudet -moottoripyöräjengi kuvattuna Minskin itäpuolella Valko-Venäjällä 26. huhtikuuta.Sergei Gapon / AFP

Venäläisen uutistoimiston RIA Novostin mukaan Suomesta Saksaan saapunut venäläisen Yön sudet -moottoripyöräkerhon jäsen on pidätetty Saksassa ja karkotettu Schengen-alueelta.

Kerhon jäsen pidätettiin uutistoimiston mukaan sunnuntai-iltana hänen saavuttuaan lautalla Suomesta Travemündeen. Kerhon tiedottajan mukaan pidätetyn kerholaisen vanhemmat kertoivat saaneensa ilmoituksen pidätyksestä.

Tiedottajan mukaan saksalainen tuomioistuin päätti myöhemmin vapauttaa pidätetyn miehen, mutta hänen käskettiin poistua Schengen-alueelta. Hänet saatettiin satamaan ja lähetettiin takaisin Suomeen, mistä hän saapui Saksaan. Saksalaisen tuomarin määräyksen mukaan hänen on edelleen poistuttava Schengen-alueelta takaisin Venäjälle.

Tiedottaja sanoi RIA Novostille, että saksalaisten viranomaisten mukaan pidätyksen syynä oli se, että miehen Saksaan saapumisen todellinen syy oli eri kuin se, joka hänen viisumissaan oli ilmoitettu. Vapauttaessaan miehen oikeusistuin myös hylkäsi kaikki häntä vastaan nostetut syytteet.

Moottoripyöräkerhon jäsenet ovat yrittäneet päästä Berliiniin juhlimaan toisen maailmansodan päättymispäivää, mutta useat Euroopan unionin maat ovat kieltäneet kerholaisilta kauttakulun.

Asiasta uutisoi Suomessa ensin Ilta-Sanomat.