Rajavartiolaitos: Ei ensi käden tietoa Yön sudet -tapauksesta

Venäläisen uutistoimiston Ria Novostin mukaan venäläisen Yön sudet -moottoripyöräkerhon jäsen on pidätetty Saksassa. Kerhon tiedottajan mukaan myöhemmin hänet päätettiin vapauttaa, mutta käskettiin poistua Schengen-alueelta. Tiedottajan mukaan palaaminen tapahtuu Suomen kautta.

Kotimaa
Yön sudet poistuivat Puolan raja-asemalta lähellä Brestiä Valko-Venäjällä sen jälkeen, kun heidän aikeensa ajaa Puolan kautta oli estetty maanantaina.
Yön sudet -moottoripyöräjengin jäseniä Puolan ja Valko-Venäjän välisellä raja-asemalla huhtikuussa 2015.Tatjana Zenkovich / EPA

Rajavartiolaitoksen esikunnan rajatarkastusyksikön päällikkö Jaakko Ritola sanoo, ettei hänellä ole ensi käden tietoa venäläisen Ria Novostin uutisoimasta Yön sudet -asiasta eikä yksittäistapauksia kommentoida.

Hän sanoo olevansa asiassa mediatietojen varassa.

Uutistoimisto Ria Novostin mukaan Suomesta Saksaan saapunut venäläisen Yön sudet -moottoripyöräkerhon jäsen on pidätetty Saksassa. Kerhon tiedottajan mukaan saksalainen tuomioistuin päätti myöhemmin vapauttaa miehen, mutta hänen käskettiin poistua Schengen-alueelta. Tiedottajan mukaan palaaminen tapahtuu Suomen kautta.

Ritola sanoo yleisellä tasolla, että jos tällainen päätös tehdään, on normaali käytäntö, että palautus tapahtuu sen liikenteenharjoittajan ja maan kautta, josta henkilö on tullutkin.