1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Televisiokanava väitti poliisin ampuneen jälleen miehen Baltimoressa

Baltimoren poliisi kielsi nopeasti maanantaina mediassa levinneet huhut poliisin ampumasta tummaihoisesta miehestä. Televisiokanava Fox joutui pyytämään anteeksi uutisointiaan tapauksesta.

Poliisit partioivat Baltimoren kaduilla 28. huhtikuuta. Kuva: Noah Scialom / EPA

Televisiokanava Fox News kertoi maanantaina, että Baltimoren poliisi olisi jälleen ampunut tummaihoisen miehen.

Poliisi kielsi tapahtuneen nopeasti ja sanoi, että tapahtumapaikalla oli pidätetty mieshenkilö, jolla oli hallussaan käsiase. Kukaan ei poliisin mukaan loukkaantunut tilanteessa.

Fox joutui pyytämään anteeksi virhettään.

– Me kaikki täällä Foxilla olemme todella pahoillamme virheestä. Onneksi pystyimme korjaamaan sen näin nopeasti, kanavan uutisankkuri sanoi lähetyksessä.

Kanavan toimittaja kertoi alun perin, että poliisi ampui miehen tämän yritettyä paeta heitä.

Kaupunki on ollut jännittyneessä tilassa viime viikon mellakoiden jälkeen. Mellakat saivat alkunsa sen jälkeen, kun tummaihoinen mies kuoli vammoihin, jotka hän sai pidätettynä ollessaan.

Foxin raportin jälkeen lukuisat mellakkavarusteissa olleet poliisit levittäytyivät nopeasti ympäri kaupunginosaa, jossa pahimmat mellakat tapahtuivat. Silminnäkijöiden mukaan poliisi käytti paikalla pippurisumutetta.

Kaupungissa voimassa ollut ulkonaliikkumiskielto kumottiin sunnuntaina ja Baltimoren pormestari sanoi, että kansalliskaartin sotilaat alkaisivat vetäytyä kaduilta tulevan viikon aikana.