Hyppää sisältöön

Opettaja avautuu palaneista rahoista: Yritettiin viedä monta kertaa pankkiin

Kilpisjärven oppilaat menettivät tulipalossa useita tuhansia euroja luokkaretkirahoja, sillä talkoilla kerättyjä seteleitä ei ollut saatu pankkikonttoriin useista yrityksistä huolimatta.

Kilpisjärven koulu paloi maan tasalle sunnuntaina. Kuva: Minna Näkkäläjärvi / Yle Sápmi

Kilpisjärven koulun opettaja Sirpa Keskitalo kertoo palaneiden rahojen tarinan Facebook-päivityksessään, jota on jaettu sosiaalisessa mediassa useita tuhansia kertoja.

Koulun aloittaessa leirikoulurahojen keräämisen, oli kaikki vielä suht hyvin. Koululaisille avattiin tili Muonion Nordeaan, jonne on matkaa Kilpisjärveltä noin 200 kilometriä.

Muonion konttori kuitenkin suljettiin ja lähimmäksi pankkikonttoriksi tuli Kittilä 280 kilometrin päässä. Sinnekin rahoja saatiin vanhempien avustuksella.

Sitten Kittilän konttorissa lopetettiin käteisen rahan tallettaminen ja lähimmäksi talletuspaikaksi tuli Rovaniemen konttori. Kilpisjärveläisten pankkimatka kasvoi 440 kilometriin yhteen suuntaan.

Tämän jälkeen rahoja yritettiin viedä Rovaniemen konttoriin kahteen kertaan, kun rahastonhoitaja ja koulun opettaja kävivät Rovaniemellä. Molemmilla kerroilla kävi niin, että konttori ei sillä hetkellä ottanyt käteistalletuksia vastaan. Näin pullea rahakuori palasi kouluun ja lukittuun kaappiin.

Kukaan ei osannut odottaa, että koulutalo palaa maan tasalle. Näin kuitenkin kävi varhain viime sunnuntaina. Koulu on päättänyt, että leirikoulumatka Rovaniemelle tehdään, vaikka osa kerätyistä rahoista paloi tuhkaksi.

Opettaja Sirpa Keskitalon Facebook-kirjoitusta (siirryt toiseen palveluun) oli jaettu tiistaiaamuna kahdeksaan mennessä liki 10 000 kertaa.

.
.